Devlette AKP'lileşmenin bu kadarına pes doğrusu!

Sev­gi­li okur­la­rım,AKP ön­ce­si se­çim dö­nem­le­ri­ni ha­tır­la­yın.O yıl­lar­da bir va­li, bu­lun­du­ğu il­de ge­nel­ge ya­yın­la­ya­rak...

Sev­gi­li okur­la­rım,
AKP ön­ce­si se­çim dö­nem­le­ri­ni ha­tır­la­yın.
O yıl­lar­da bir va­li, bu­lun­du­ğu il­de ge­nel­ge ya­yın­la­ya­rak, tüm ka­mu ku­rum­la­rı ça­lı­şan­la­rı­nın ik­ti­dar par­ti­si­nin mi­tin­gi­ne ka­tıl­ma­la­rı­nı em­ret­miş ol­sa, o va­li ne ha­le ge­lir­di?
Ön­ce­lik­le ge­nel­ge­yi ele ge­çi­ren med­ya, bu re­za­le­ti man­şet­le­re ta­şır­dı. Ar­dın­dan İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ha­re­ke­te ge­çer ve o va­li, en faz­la 48 sa­at­te mer­ke­ze çe­ki­lir­di.
İş­te bu tür­den si­ya­si yan­daş­lık­la­rı ön­le­mek için ül­ke­miz ida­ri sis­te­min­de mev­cut hü­kü­me­tin İçiş­le­ri, Ada­let ve Ulaş­tır­ma Ba­kan­la­rı se­çim­ler­den ön­ce, is­ti­fa eder­ler.
Ama va­li­ler için bu­na ge­rek yok­tur.
Çün­kü on­lar, ik­t­idar par­ti­si­nin de­ğil, dev­le­tin va­li­si­dir­ler.
Ma­aş­la­rı­nı ik­ti­dar­da­ki par­ti­den de­ğil, hal­kın öde­diği ver­gi­ler­den alır­lar.

* * *

Oy­sa ya­sa ta­nı­maz AKP ik­ti­da­rı­nın Tür­ki­ye­’sin­de, tüm ka­mu ku­rum­la­rı bi­rer par­ti or­ga­nı ha­li­ne ge­ti­ril­miş du­rum­da.
Ne ya­zık ki ya­sa ve ana­ya­sa ih­lal­le­ri­ne kar­şı çık­ma­sı ge­re­ken yük­sek yar­gı ku­rum­la­rı da bun­lar ara­sın­da.
Af­yon Va­li­li­ği’­nin im­za­sı­nı ta­şıyan şu re­za­le­te ba­kar mı­sı­nız?
Va­li­lik, se­çim mi­ting­le­ri için Af­yo­n’­a ge­len Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu­’nun em­ri­ne, 5 gün sürey­le, 19 ka­mu ara­cı tah­sis edi­yor.
An­cak du­ru­mun ça­kıl­ma­ma­sı için araç­la­ra si­vil pla­ka ta­kı­lı­yor.
Ya­ni AK­P’­nin da­ha faz­la oy al­ma­sı için dev­let eliy­le pla­ka sah­te­ci­li­ği ya­pı­lı­yor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar