Ey YSK hakimleri, şu ibret verici belgeye bakar mısınız?

Sev­gi­li okur­la­rım,Bu­gün si­ze ib­ret ve­ri­ci bir bel­ge su­na­ca­ğım.Zi­ra bu bel­ge, ya­sa ge­re­ği ta­raf­sız ol­ma­sı ge­re­ken Ba­sın İlan...

Sev­gi­li okur­la­rım,
Bu­gün si­ze ib­ret ve­ri­ci bir bel­ge su­na­ca­ğım.
Zi­ra bu bel­ge, ya­sa ge­re­ği ta­raf­sız ol­ma­sı ge­re­ken Ba­sın İlan Ku­ru­mu­’nun, (BİK) bu ik­ti­da­rın elin­de doğ­ru­dan AK­P’­nin pro­pa­gan­da ara­cı ha­li­ne gel­di­ği­ni gös­te­ri­yor.
Hem de en ufak kuş­ku­ya yer bı­rak­ma­ya­cak net­lik­te.
Bi­li­yor­su­nuz, Ba­sın İlan Ku­ru­mu, son ola­rak CHP’­nin İz­mi­r’­de­ki mil­let­ve­ki­li aday­la­rın­dan Atil­la Ser­te­l’­in aday­lı­ğı­nın, Yük­sek Se­çim Ku­ru­lu (YSK) ta­ra­fın­dan dü­şü­rül­me­siy­le gün­de­me gel­miş­ti.
YSK, yıl­lar­ca İz­mir Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti ve Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu Baş­kan­lık­la­rı­nı yü­rü­ten Ser­te­l’­in ko­nu­mu ge­re­ği Ba­sın İlan Ku­ru­mu Ge­nel Ku­ru­lu­’na ka­tıl­mış ol­ma­sı­nı yo­rum­lar­ken, onun ka­mu per­so­ne­li ol­du­ğu­na hük­met­miş ve za­ma­nın­da is­ti­fa et­me­di­ği ge­rek­çe­siy­le aday­lı­ğı­nı ip­tal ka­ra­rı al­mış­tı.
Oy­sa ta­raf­sız uz­man­lar, ör­ne­ğin Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’nin es­ki Baş­kan­la­rın­dan Yek­ta Gün­gör Öz­den ve Yar­gı­tay Onur­sal Baş­sav­cı­sı Sa­bih Ka­na­doğ­lu gi­bi hu­kuk bil­ge­le­ri,Ser­te­l’­in baş­ka­nı ol­du­ğu ba­sın ör­güt­le­ri­ni tem­si­len ge­nel ku­ru­la ka­tıl­ma­sı­nın, “o­nu ka­mu gö­rev­li­si yap­ma­ya­ca­ğı­” gö­rü­şün­de bir­leş­miş­ler­di.
Bu­nun üze­ri­ne Atil­la Ser­tel, avu­ka­tı Mu­rat Er­gün ara­cı­lı­ğıy­la Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’ne bi­rey­sel baş­vu­ru­da bu­lun­muş ve uğ­ra­dı­ğı ağır hak ih­la­li­nin gi­de­ri­le­rek, aday­lı­ğı­nın ge­ri ve­ril­me­si­ni ta­lep et­miş­ti.
Ser­te­l’­in dos­ya­sı­nı in­ce­le­yen AYM ra­por­tör­le­ri­nin olum­lu gö­rüş bil­dir­me­le­ri üze­ri­ne AYM de bir il­ke im­za at­mış ve YSK’­nın ka­ra­rı­nı esas­tan gö­rüş­me ka­ra­rı al­mış­tı.
Atil­la Ser­tel, mağ­du­ri­ye­ti­nin gi­de­ril­me­si­ni bek­ler­ken, ya­zı­mın ba­şın­da sö­zü­nü et­ti­ğim ib­ret ve­ri­ci bel­ge ka­mu­oyu­na yan­sı­dı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar