Türkiye bunu da gördü: “Avanta Sözleşmesi!..”

Emlakbank’ı hortumlamaktan yargılanırken yurt dışına kaçan Genel Müdür Engin Civan’ın “Bana para verdiysen, belgesi nerede?” demesi üzerine İşadamı Selim Edes, hafızalara mıh gibi...

Emlakbank’ı hortumlamaktan yargılanırken yurt dışına kaçan Genel Müdür Engin Civan’ın “Bana para verdiysen, belgesi nerede?” demesi üzerine İşadamı Selim Edes, hafızalara mıh gibi yerleşen o ünlü sözü söylemişti: “Rüşvetin belgesi mi olur p…k?”
Yeter ki insan bir kere doğru yoldan çıkmaya görsün! Rüşvetin belgesi de olur!..
Nitekim Arena ekibi olarak uzun uğraşlar sonucunda İsviçre’nin Zürih kentindeki Banque İndosuez’de, Selim Edes’in Engin Civan’a verdiği rüşvetlerin belgesini bulmuş ve yayınlamıştık.
Hürriyet gazetesi de başarımızı “Bravo Gazeteci” diyerek manşete taşımıştı!

* * *

Oda TV’nin çarpıcı haberine bakılırsa, AKP döneminde avantacılıkta çağ atlanmış ve artık “komisyon sözleşmeleri” bile yapılmaya başlanmış!
Geçen günlerde görevinden istifa eden THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bir gazeteye verdiği demeçte “THY’yi her zaman şeffaf ve eşit yönettik. Şirket hiçbir şaibe ve yolsuzluk olayıyla anılmadı” demişti!
Topçu bu sözleriyle gerçekleri bilenleri çok güldürmüştü!
Zira bu köşede onun, çok sayıda eş dost ve akrabasını THY ile yan kuruluşlarına yerleştirdiğini, böylece burayı Topçu Hava Yolları’na dönüştürdüğünü belgeleriyle yazmıştık.
Hamdi Topçu’yu tekzip eden “Avanta Sözleşmesi” olayı ise, Suudi Arabistan’da yaşanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar