Türkiye’nin kaderi sadece Türkiye’nin kaderi mi?

Kanada Türk İslam Birliği’nin (KATİP) davetlisi olarak Toronto ve Ottowa’yı kapsayan bir program için Kanada’daydık. Kanada, Amerika’ya kıyasla oldukça ihmal edilen bir coğrafya. Hem çok sayıda...

Kanada Türk İslam Birliği’nin (KATİP) davetlisi olarak Toronto ve Ottowa’yı kapsayan bir program için Kanada’daydık. Kanada, Amerika’ya kıyasla oldukça ihmal edilen bir coğrafya. Hem çok sayıda Türk’ün hem de Müslüman’ın yaşadığı, ABD’ye nazaran oldukça açık bir topluma sahip Kanada’ya Türkiye’nin daha fazla ilgi göstermesi gerek. En büyük avantajlarımızdan birisi Ottowa büyükelçisi ve Toronto başkonsolosumuzun hariciyenin en çalışkan isimlerinden olması. Fakat yine de Türkiye’nin üzerinde iyi düşünülmüş projelerle Kanada’daki Türkler ve Müslümanlarla ilişkileri tahkim etmesi gerekiyor.

Hem coğrafi hem de kültür yakınlığı sebebiyle Kanada kamuoyunda ABD basınının etkisi büyük. ABD basınının Türkiye’ye dair tek taraflı yaklaşımının Kanada’da da etkileri bariz bir şekilde görünüyor. Bununla mücadele edebilmek, en azından mezkur tek taraflılığı etkisiz hale getirmek için Kanada’yla doğrudan ilişki kurabilmenin imkanları var.

Ziyaret sırasında Ottowa Üniversitesi, Toronto Üniversitesi ve Kanada’nın Harp Akademileri olarak kabul edilebilecek The Royal Canadian Military Institute’de Türkiye’nin Suriye politikası, DEAŞ, FETÖ ve cumhurbaşkanlığı sistemi gibi Türkiye’nin gündemi üzerine paneller verdik. Ayrıca Kanadalı akademisyen, diplomat ve gazetecilerle de Türkiye üzerine müzakere yapma fırsatı bulduk. Bu tür ziyaretlerin sıklaştırılması elzem. Konuşmalar derinleştikçe düşüncelerimizde sandığımızdan daha fazla örtüşmeler olduğunu görebiliyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 221 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 243 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 121 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 279 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar