Manşette sahtecilik neyi örter?

Suriye krizi başladığından beri medya üzerinden Türkiye’ye yönelik muazzam bir kara propaganda operasyonu başladı. Senaryolar yazıldı, photoshoplara başvuruldu, hatta 4 aylık hamile kadınlara gayrimeşru çocuk...

Suriye krizi başladığından beri medya üzerinden Türkiye’ye yönelik muazzam bir kara propaganda operasyonu başladı. Senaryolar yazıldı, photoshoplara başvuruldu, hatta 4 aylık hamile kadınlara gayrimeşru çocuk doğurtuldu. Bir Batı bir de Esed-İran ekseni olmak üzere iki ana menbadan beslendi bu kara propaganda faaliyetleri. Batı Türkiye’yi kendi gündemine hapsetmek ve siyaseten manipüle etmek için kendi medyasını, senelerdir bina ettikleri itibarlarını beş paralık etme pahasına, kullandı. Örneğin New York Times gibi gazetecilik deyince ilk akla gelen kuruluşlardan birisinin propaganda bülteni kalitesinde haberler yaptığına şahit olduk. 

Diğer taraftan ise Batı-Esed ekseni beş senedir başta Suriye halkı olmak üzere bölge halklarını terörize ettikleri yetmezmiş gibi basın yoluyla da kendi cürümlerini Türkiye’ye sıçratmak için basını ordularının bir tugayı gibi kullandılar. En basit ifadeyle yalan üzerine kurdukları tezviratı ertafa saçarken en fazla eleştiri oklarını kendilerinden uzaklaştırmaya çalıştılar. Yani medyalarını kendi cürümlerini örtme amacıyla kullandılar. 
Türkiye’de de benzer bir durum var. En canlı örneği Bugün Gazetesi’nin Salı günkü trajikomik manşeti. İlhamlarını Batı’dan mı Esed-İran ekseninden mi aldıkları bilinmez ama beşinci sınıf İrancı haber sitelerine taş çıkaracak seviyesizlikte ve baş sayfalarına yapıştırdıkları resimlere ikinci defa bakma gereği duymayan ciddiyetsizlikte, Esed-İran eksenindeki dostlarının seviyesiz taktiklerine başvurmuşlar. 
 “Şok Fotoğraflar” dediklerinin kısa bir google taramasıyla eski, DAEŞ’in olmadığı gibi rejime ve DAEŞ’e karşı kullanılan bir takım mühimmatın fotoğrafları olduğu bulunabilir. Bunun için sadece interneti olan bir bilgisayara ihtiyaç var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar