Akla ziyan ezberler

Türkiye’nin DAEŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerine yönelik başlattığı kapsamlı operasyon, aylardır DAEŞ’in yarattığı terörün ekmeğini siyasi veya ideolojik olarak yiyen birçok...

Türkiye’nin DAEŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerine yönelik başlattığı kapsamlı operasyon, aylardır DAEŞ’in yarattığı terörün ekmeğini siyasi veya ideolojik olarak yiyen birçok çevrenin ezberlerini bozdu. Aylardır tepe tepe kullanılan propaganda malzemeleri son tüketim tarihini doldurdu. Artık içeride ve dışarıda çoğu PKK sempatizanlarının uydurduğu eskilerinden de zayıf mantık silsilesine sahip yeni ezberler var. Bazılarına bakalım: 

Ezber 1: Operasyonun zamanlaması “manidar”. “Erdoğan” erken seçime gitmek için operasyon başlattı. 
Manidar kelimesi hükümete yakın figürler tarafından kullanıldığında burun kıvıranlar bugünlerde bu kelimeyi çok büyük analizler yaptıklarını zannedercesine kullanıyorlar. Bir taraftan operasyonun bozduğu dengeleri, diğer taraftan da obsesif kompalsif Erdoğan nefretleri, Türkiye’nin tamamen haklı neden ve zeminde terör odaklarına yönelik başlattığı operasyonları bir komplo sığlığında yorumlamalarına sebep oluyor. DAEŞ’e operasyon sınırda bir askerimizi şehit etmesine ve Suruç’taki terör saldırısına; PKK ve yancılarına operasyon ise siyasi kanattan gelen silahlanın çağrısına ve askeri kanadın Ceylanpınar’da iki polisimizi şehit etmesi ve ardından askerlere yönelik saldırılarına karşılık olarak başlatıldı. Yani Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanan taraf. Meşru müdafaa hakkını kullanmayı icbar eden terör saldırılarını yapan da DAEŞ ve PKK terör örgütleri. İlla ki zamanlamadan dem vurulacaksa PKK’ya neden bu zaman saldırdığı sorulmalı. Yani zamanlamanın muhatabı Türkiye değil. HDP, PKK terörünü eğip bükmeden, kelime oyunlarına girmeden reddederse bir erken seçim planı varsa bile bozulur. %13 HDP’ye PKK’nın şiddet borazanlığını yapsın diye oy vermedi.  
Ezber 2: Türkiye bu operasyonla PKK ile çatışmasızlığı sona erdirdi. 
Basit bir kronoloji çatışmasızlık ortamının ilk olarak PKK tarafından bozulduğunu gösterecektir. DAEŞ her PKK’ya saldırdığında PKK Türkiye’ye, masum vatandaşlara saldırmıştır. Örneğin DAEŞ’in Kobani saldırısına PKK’nın cevabı Türkiye’de Müslüman Kürtleri öldürmek olmuştur. Son operasyonlara dayanak teşkil eden şiddet ise yine DAEŞ’in Suruç’taki katliamı sonrasında PKK’nın iki polisimizi şehit etmesi olmuştur. PKK bu saldırıyı üstlenmiş ve PKK’nın gazetesi saldırıya kahramanlık tadında yer vermiştir. 
Ezber 3: Operasyonun hedefi DAEŞ değil Kürtler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar