Türk tekniği ile saniyede iki ok atıyor Lars Andersen

Dünyanın en hızlı okçusu olarak anılan ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı her video milyonlarca kez izlenen Lars Andersen, bir reklam çekimi için Türkiye'ye geldi. Dünyaca ünlü 53...

Dünyanın en hızlı okçusu olarak anılan ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı her video milyonlarca kez izlenen Lars Andersen, bir reklam çekimi için Türkiye'ye geldi. Dünyaca ünlü 53 yaşındaki Danimarkalı okçu Lars Andersen, İstanbul Park'ta yapılan çekimlerde hızla giden otomobillerin lastiklerine ok attı. 6 araç ve 250 adet Bridgestone Driveguard lastiğin kullanıldığı çekimlerde Andersen, peş peşe farklı taraftan gelen araçların lastiklerine hızlı bir şekilde ok atıyor.

DÜNYANIN EN HIZLISI
Lars Andersen, okçuluk üzerine yazılmış eski eserleri okuyup resimleri inceleyerek tekniğini geliştirmiş. Tarihte Türklerin de kullandığı teknikleri inceleyen ve onların kullandığı yöntemleri kullanan Andersen; hareket halindeyken, düşerken veya zıplayarak havadaki cisimleri vurabiliyor. Aynı anda havaya atılan 3 cismi 1.2 saniyeden daha kısa sürede yere düşmeden vurabilen ve 5 saniyede 10 ok atabilen Andersen, en yakın rakibinden iki kat hızlı ok atabildiğini 2012 yılında yayınladığı video ile duyurmuş ve dünya çapında ün kazanmıştı.
Çalışmaları sayesinde günümüzde okçulukta yapılan teknik hataları da tespit eden Andersen, okçuluğun daha doğal hamleler ve hareketlerle yapılması gerektiğini savunuyor. Kendi çalışmalarını da bu şekilde yapan Andersen yeni ve yaratıcı bir stile sahip.
Aynı zamanda ressam ve şair olan Lars Andersen, 600'lü yıllarda okçuluğun her medeniyette farklı şekillerde kullanıldığına dikkat çekiyor. Andersen, okçuluğun Hollywood filmlerinde keşfedilmesiyle yeniden popüler olduğunu belirtiyor ama kullanılan tekniğin ve yay sisteminin geçmiştekilerle benzerlik göstermediğini belirtiyor. Lars Andersen kendi kullandığı teknikte ise Çin, Orta Asya ve Türk okçuluğundan esinlendiğini belirtiyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 185 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 130 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 62 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 265 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar