Kadınların otomobil zevki rafine

YAZARLAR / Cumartesi Sabah YazarlarıTÜM YAZARLAR29 Nisan 2017, Cumartesi Kadınların otomobil zevki rafineUFUK SANDIKKadınların otomobil zevki rafinepaylaştweetlepaylaşSİTENE EKLECROPYyazdırYazara GönderYükleniyor...Kadınlar otomobil...

YAZARLAR / Cumartesi Sabah Yazarları
TÜM YAZARLAR
29 Nisan 2017, Cumartesi Kadınların otomobil zevki rafine
UFUK SANDIK
Kadınların otomobil zevki rafine
paylaş
tweetle
paylaş
SİTENE EKLE
CROPY
yazdır
Yazara Gönder
Yükleniyor...
Kadınlar otomobil satın alırken ihtiyaçlarına göre karar veriyor. İlk olarak otomobilin konforuna, güvenlik donanımlarına bakıyor. Ama duygusal oldukları için estetiğe erkeklere göre daha fazla önem veriyor

Türkiye'de kadınlarla erkeklerin otomobil zevkleri tamamen farklı. Bunun nedeni ise erkeklerin ve kadınların otomobillere bakış açısı. Erkekler otomobili statü simgesi olarak görüyor. Dolayısıyla arkadaşlarına hava atabileceği bir otomobile sahip olmayı istiyor. Bu yüzden otomobil satın alırken motor özellikleri, tasarım, sürüş karakteri, donanım gibi özelliklere dikkat ediyor, ekonomik durumu yeterliyse gösterişli otomobiller satın alıyor.
Kadınlar ise otomobil satın alırken ihtiyaçlarına göre karar veriyor. İlk başta otomobilin konforuna, güvenlik donanımlarına bakıyor. Ama duygusal oldukları için estetiğe erkeklere göre daha fazla önem veriyor.

OTOMATİK VİTES
Ancak kadınların bir otomobilde aradıkları olmazsa olmaz özellik ise otomotik vites. Otomotik vitessiz bir otomobil, kadınlar için adeta yok hükmünde. Kullanımı daha rahat olduğu için otomatik vites tercih ediyorlar. Böylece yoğun şehir trafiğinde dur-kalk sırasında vites değiştirmeyle uğraşmadan, otomobil kullanabilme özgürlüğünü yaşıyorlar.
Kadınların büyük çoğunluğu otomobil alırken parlak canlı renkleri tercih ediyor. Başta kırmızı ve tonları olmak üzere, mavi, yeşil ve gri renkleri beğeniyorlar.

MAKYAJ AYNASI
Otomobilin iç tasarımının şık ve kullanışlı olması kadınlar için önemli. Çünkü kadınlar, trafikte kendilerini evinin banyosunda gibi rahat hissettirecek otomobiller istiyor. Trafikte makyajını yapabileceği ışıklı ayna gibi olanaklara sahip otomobilleri tercih ediyorlar. Ayrıca, otomobilin iç mekanının şık bir tasarıma sahip olması ve kaliteli malzemelerden üretilmesi kadınlar için önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 180 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 130 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 62 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar