Şipşak siyaseti!

Pazartesi günü Diyarbakır Çınar Kaymakamlığı'nın 15 Temmuz'un yıldönümü münasebetiyle düzenlediği bir etkinlik kapsamında Diyarbakır'daydım. Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı...

Pazartesi günü Diyarbakır Çınar Kaymakamlığı'nın 15 Temmuz'un yıldönümü münasebetiyle düzenlediği bir etkinlik kapsamında Diyarbakır'daydım. Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde medeniyet hamurunu birlikte yoğurduğumuz asil Kürt kardeşlerimizle beraber hem dertleştik hem de FETÖ ve PKK gibi küresel çetenin piyonlarına karşı birlikte mücadele etme azmimizi tazeledik.

Bugün her ne kadar okul ders kitaplarında yer almasa da(ne hazindir ki hala zararlı cemiyetler bahsinde geçiyorlar) bizim Kürtlerle olan hikâyemiz çok eskilere dayanır. Bir Türkmen olarak bir sonbahar günü okul bahçesinde “varlıklarını Türk varlığına armağan” ederken tanıdım ben Kürt çocuklarını. O günden beri tarihi bir hasretle bu toprakların ahlak, erdem, irfan ve basiret sahibi yerli Kürtlerini ne gönlümden düşürdüm ne de zihnimden çıkardım.

Diyarbakır… Asıl adı AMİD. Amed değil. Amed, sonradan ideolojik kaygılarla ortaya atılmış uyduruk bir isim. Yer gök tarih, işaret, vicdan dolu bir coğrafya burası. Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, avukat Şerif Aydın ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu( bu isme dikkat, birazdan döneceğim) ile birlikte Diyarbakır'ın tarih fışkıran mekânlarını gezdik.

Atalarımızın duygu ve düşüncelerini nakşettiği bu tarihi eserler hakikaten göz kamaştırıyor. Bir önceki yazımızda da ifade ettiğimiz gibi içimizdeki yabancı işgal güçleri de evvela işte bu işaretleri yok etmeye çalıştılar.

Düşünebiliyor musunuz; PKK, 500 yıllık tarihi Dört Ayaklı Minare'yi kökünden devirmek için ayaklarına roketatar atmış, gördüm. Kiliseleri, camileri bombalamış. Kürtlerin yaşadığı yerleri harabeye döndüren Kürt düşmanı bu zalim terör örgütünün temel amacı, medeniyet birikimimizi, tarihimizi, ortak duygu, inanç ve düşüncelerimizi kökünden kazımak ve bizlerin ayarlarını bozmaktı. Bu yüzdendir ki aynı emeli güden FETÖ ile ortaklık yapması boşuna değil!

Çınar ilçemiz de birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bereketli bir yer. Hz. İbrahim'in (a.s.) doğduğu Ur şehri bu ilçemize yakın bir yerde bulunuyor. Yakın bir zamanda Kaymakam İsmail Şanlı'nın da gayretleriyle ilçeye 13 km uzaklıkta bulunan Zerzevan Kalesi'nde İslamiyet öncesi Roma dönemine ait 1500 yıllık yeraltı tapınağı bulundu. Kazılar devam ediyor. Roma döneminin FETÖ'sü sayabileceğimiz Mithras inancına ait olan bu tapınağın hem Pers hem Hristiyan hem de İslam dünyası için ilgi uyandıracağı muhakkak. Kuşkusuz turizm açısından da önemli bir mekân olacak. Ne var ki yöneticiler malum terör belası yüzünden bu konuda bir hayli umutsuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.637 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.339 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar