Girişimci çocuklar geliyor

Geçtiğimiz yıl ABD hükümetinin düzenlediği Küresel Girişimcilik Buluşması Global Etrepreneurship Summit Basın Turu sırasında Boston'da Venture Cafe'de girişimci ve yatırımcılarla çok özel bir...

Geçtiğimiz yıl ABD hükümetinin düzenlediği Küresel Girişimcilik Buluşması Global Etrepreneurship Summit Basın Turu sırasında Boston'da Venture Cafe'de girişimci ve yatırımcılarla çok özel bir toplantıya konuk olduk. Çok özel konukların olduğu etkinlikte karşıma 13 - 14 yaşında kız çocukları çıkıp bana projelerini anlatmak istedi. Onlara yatırımcı değil, Türkiye'den katılan gazeteci olduğumu söyledim. "Öğretmenimiz farklı kültürden birilerine anlatmamızı söyledi. Size anlatmak istiyoruz" dediler. Bana tasarladıkları akıllı bileklik ve kolyenin sunumunu yaptılar. "Ne zaman başladınız" diye sorunca, "2 gün önce diye yanıt verdiler. Önce şaşırdım. Sonra 13 - 14 yaşında Türkiye'den bir gazeteciye kendi projelerini özgürce anlatan gençlerin 10 yıl sonra geleceği yeri düşündüm. Aynı yeteneklerin Türkiye'den çıkmasını dilemiştim.
Sanırım bu dileğime en yakın projelerden birini Bahçeşehir Koleji'nde gerçekleşmek üzere olduğunu öğrendim. Bahçeşehir Koleji IT ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak bir yıl önce kuruma katılan arkadaşım Mehmet Arslantunalı yeni kurulan BK Ventures ile gençlerin ve çocukların projelerine yatırım yapacağını söyledi.

FONUN BÜYÜKLÜĞÜ HAYAL GÜCÜ
Girişim sermayesi fonu olarak kurulan BK Ventures, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Başkanı Enver Yücel, İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji IT ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak bir yıl önce kuruma katılan Mehmet Arslantunalı ortaklığında kuruldu. Mehmet Arslantunalı, "Fonun büyüklüğü ise neredeyse çocukların ve gençlerin hayallerinin büyüklüğü kadar" diye konuştu.
Fikrin nasıl doğduğunu Arslantunalı şöyle anlattı:
"Kurucumuz Enver Yücel ve İcra Kurulu Başkanımız Hüseyin Yücel'in yeni ekonomiye ve dijital dünyaya olan ilgileri ortak noktada buluştu. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizde öğrencilerimiz tarafından geliştirilmiş patentli 70'e yakın projemiz var.
Biz de bu sinerjiden yararlanarak sürdürülebilir projeleri değerlendirmeye aldık. Aynı zamanda birim olarak 150 bin veliye ve üçüncü parti şirketlerden 50 bin çalışana bilgi teknolojileri hizmeti veriyoruz. Bu girişimle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Fatih Projesi'ne benzer bir yapıyı Türkiye'de ilk ve en kapsamlı şekilde uygulayan özel eğitim kurumu olma özelliğini taşıyoruz."

4 KONU ÜZERİNE GİDİYORUZ
Hüseyin Yücel BK Ventures'da dört ana değer üzerine odaklandıklarını belirterek şöyle anlattı: "Merak, teknoloji, erişilebilirlik ve zaman başlığında topladığımız dört değerde bileşen tüm projelere yatırım yapmayı arzuluyoruz. BK Ventures'ı diğer fonlardan farklı kılan yanı arkasında ülkemizin en büyük eğitim kurumlarından biri olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın bulunması. Türkiye'nin her yerinde bulunan kampüslerimiz ve binlerce çalışanımızla farklı girişimcilere mekân, bilgiye erişim ve Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde bulunan BAU Teknoloji Transfer Ofisi üzerinden farklı destekler sunabiliyoruz.

3 PROJEYE YATIRIMLA BAŞLADIK
Girişim sermayesi olarak üçüncü ayı doldurmadan üç farklı projeye yatırım yaptıklarını söyleyen Arslantunalı "PinBAU ile mobil üzerinden, fiziksel olarak devam zorunluluğu bulunmayan e-MBA programları satışına odaklanıyoruz. 'Groopapp' ile yeni nesil sosyal medya yatırımımızı yaptık. 'BK Mobil' ile de grubun içerik geliştirme kabiliyetleriyle yerel ve global operatörler üzerinden dijital eğitim geliştirme ve satışına odaklanıyoruz. Türkiye'de ilk defa Silikon Vadisi örneğinde olduğu gibi yatırımcı ve girişimciler, hayata geçirmeyi planladığımız VENTURE CAFE gibi özel organizasyonların dışında da ortak bir noktada bir araya gelme fırsatı bulacak diye konuştu.

'ROBOT ŞİRKETLERİYLE ORTAKLIK KURMAK İSTİYORUZ'
"STEM+A eğitim modelini destekleyen her türlü içerik ve donanım projelerinde BK Ventures yatırımlarını görebileceksiniz" diyen Hüseyin Yücel radarında "robot" şirketleriyle ortaklık kurmak olduğunu vurgulayarak detayları şöyle anlattı: "Türkiye genelindeki tüm kampuslarında 5 yaşından itibaren kodlama ve robotik eğitimi veren bir eğitim kurumu olarak birinci önceliğimiz, yılı tamamlamadan önce kendi robotik setimizi global ölçekte seri üretime geçecek şekilde planlamak. Önümüzdeki yıl Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak 50. yılımızı kutlayacağız. 50'nci yılda kendi robotik setimizi üreterek bu seti, kitabı ve mobil uygulamalarıyla birlikte, eğitimde fırsat eşitliğini de gözeterek mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşabileceğimiz bir fiyat avantajıyla pazara sunmak istiyoruz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar