Algoritmalar hayatı değiştiriyor

Akıllı bulut, yapay zekâ, büyük veri teknolojileriyle platform bağımsız geliştiricilerin yazdığı algoritmalar parkinson hastalığından, kurumsal çözümlere insanların hayatını...

Akıllı bulut, yapay zekâ, büyük veri teknolojileriyle platform bağımsız geliştiricilerin yazdığı algoritmalar parkinson hastalığından, kurumsal çözümlere insanların hayatını değiştiriyor

Girişimciler hayatımızı değiştiren uygulamaları geliştiriciler sayesinde hazırlıyor. Giyilebilir internete bağlı cihazlar, mobil ve bulut teknolojilerini kullanan geliştiriciler insanların ve kurumların hayatını değiştirecek girişimlere imza atıyor.
Geliştiriciler ve inovasyona açık girişimciler, parkinson hastası bir grafik tasarımcısının yeniden düz çizgi çizip yazı yazmasını, kurumların çeviklik ve yeni yetenekler geliştirmesini sağlıyor. Teknolojinin geleceğiyle ilgili kötümser düşünceler olsa da Microsoft CEO'su Satya Nadella farklı düşünceye sahip olmak için geliştirdikleri projelerden örnekler veriyor.

500 MİLYON WINDOWS 10
En güzel örneklerden biri de bilim insanı ve araştırmacı Haiyan Zhang'ın parkinson hastası Emma Lawton için geliştirdiği giyilebilir teknolojiyi kullanan cihaz. Geliştiriciler Microsoft Gestures teknolojik yetenekler sayesinde sadece el hareketleriyle ofis uygulamasını kullanıyor veya film izlerken sadece bir el hareketi ile filmi durdurabiliyor, tam ekrana geçiş yapabiliyor.
Oyun, film ve müziklerle şekillenen eğlence sektöründeki uygulamalardan, yapay zeka, büyük veri ve bulut teknolojisi kullanan kurumsal uygulamalara geliştiricilere teknolojik temel yetenekler hazırlayan Microsoft, aylık aktif 500 milyon Windows 10 tabanlı cihazın kullanıldığını söyleyerek hala büyük platform olduğunun altını çiziyor.
Ancak geliştiricilere sadece Windows değil, tüm platformlar için katkı sağladıklarının altını çiziyor. Yani geliştiricilerin Windows değil, Google Android veya Apple iOS tabanlı çözümlerinin de geliştirilmesine katkı sağlıyor. Geliştiriciler sesli komut yeteneğini Cortana ile tüm tasarladıkları cihazlara kazandırabiliyor. Evlerde kullanılan akıllı ses sistemi size günlük randevuları hatırlatan asistana dönüşebiliyor.

AKILLI BULUT TEKNOLOJİSİ
Geliştiricilerin kendi çözümleriyle daha fazla cihaz ve daha çok kurumda yer alma şans

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar