Tarlaya bereket bilgiyle geliyor

Çiftçiler bereketli bir mahsul için bilgi teknolojisinden faydalanıyor. Elektronik şirketinin tarla sensörü olan Nooli ile iklim ve tarım bilgi veritabanı sayesinde çiftçinin riski azalıyor ve verimliliği artıyor Bilgi...

Çiftçiler bereketli bir mahsul için bilgi teknolojisinden faydalanıyor. Elektronik şirketinin tarla sensörü olan Nooli ile iklim ve tarım bilgi veritabanı sayesinde çiftçinin riski azalıyor ve verimliliği artıyor

Bilgi tabanlı girişimler çiftçilerin elde ettiği verimi artırırken kullanımı da oldukça kolay. Tarlasını kayıt altına alan çiftçi toprağın durumunu sensörlerle kayıt altına alırken hava durumu bilgisiyle de doğa koşullarına göre tarlasını hazırlıyor. Böylece kötü sürprizler ortadan kalkarken akıllı telefon ihtiyacına da gerek kalmıyor. Ancak akıllı telefon kullanan çiftçiler daha detaylı verilere de ulaşıyor.
Her tarladaki yerel hava durumu, toprak bilgisi ve bitki gelişimi için kurulan modeller sahada neler olduğunun ve olacağının ipuçlarını veriyor.
Geçmişe, şimdiye ve geleceğe yönelik oluşturulan uyarılar çiftçinin karar verirken riski önceden hesaplamasını sağlıyor.
Böylece çiftçinin sürdürülebilir, kârlı, verimli ve çevreci gıda üretiminin önündeki engelleri kaldırıyor.
Deneme aşamasındaki tarla sensörü Nooli toprağın sıcaklığını ve nemini, havanın sıcaklığını ve nisbi nemini ölçüyor. Sahip olduğu algoritmayı kullanarak çiftçinin doğru zamanda sulama, gübreleme ve ilaçlama yapmasını sağlıyor. Böylece çiftçinin yüzünü güldüren verimlilik ortaya çıkıyor.

KISA MESAJLA UYARI
Tarla.io kısa SMS servisi her tarla ve tarladaki bitki için özelleşmiş ilk erken uyarı bilgi servisi olarak karşımıza çıkıyor. Tarla.io SMS ülkemizdeki her tarlayı 7 gün 24 saat takip ediyor. Portföyündeki bitkilere yönelik uyarı ve alarmlar üretiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar