Ekonomiyi kimler yönetecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ekonomi politikalarının oluşturulmasında ve uygulanmasında etkili olacak.Ne var ki politika oluşturmada ve uygulamada Cumhurbaşkanı’na bilgi aktaracak kadrolara...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ekonomi politikalarının oluşturulmasında ve uygulanmasında etkili olacak.

Ne var ki politika oluşturmada ve uygulamada Cumhurbaşkanı’na bilgi aktaracak kadrolara, daha sonra da uygulamayı yürütecek bürokratik yapıya ve bu bürokratik yapıyı yönetecek bakanlara ihtiyaç var.

Her şeye rağmen bakanların, sorumluluk taşıdıkları konulardaki bilgi ve deneyimleri, başına geçtikleri bürokratik kadroları yönetme becerileri ekonomide gelişmenin sağlanması bakımından önem taşıyor.

Hükümette yeni görev dağılımında ekonomide iyileşmeyi sağlayacak, büyümeyi artıracak politikaları geliştirecek, uygulamaları yönetecek bakanlıkların başlarına yeni isimler getirildi.

Önümüzdeki dönemde ekonominin kaderini belirleyecek 3’lü, işini bilen, konularında yetişmiş kişiler.

Kalkınma Bakanı Elvan, daha önce Devlet Planlama Teşkilatı’nda görev yaptı. Kalkınma Bakanlığı’nda Devlet Planlama Teşkilatı eski çalışanları var. Ekonomide kaynaklar harcamalar dengesini kurabilecek, üretim ve yatırım konularını bilen bir bakan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 286 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar