Öncüler acı çeker ama yolu da onlar açar!

Can, sevgili hocası, Hocamız Prof. Ünsal Oskay’ın 2009’da vefatında bir yazı kaleme aldı ve bu “akademik efsane”ye dair okul günlerinden anılarını paylaştı.Üç ders üst üste...

Can, sevgili hocası, Hocamız Prof. Ünsal Oskay’ın 2009’da vefatında bir yazı kaleme aldı ve bu “akademik efsane”ye dair okul günlerinden anılarını paylaştı.
Üç ders üst üste teneffüssüz dinlenen, sözü nefes olan Ünsal Hoca, bir derste piyasaya yenik düşmeyen “yabancılaşmamış” bir müzik ve hayat hayalinden bahsederken birden sözü Herman Melville’in Moby Dick’ine getirir. Kitaptan sayfalar okurken dökülen gözyaşlarını sağ elinin tersiyle silen Hoca, çenesinin titremesine de aldırmadan “İnsanoğlunun soylu direniş öyküsüdür bu” der ve devam eder: 
“Yenilen, sadece öncülerdir. Acı çekerler, ama yolu da onlar açarlar.”

***

İki gün önce arkadaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının özü, bu derste saklı. 
Can, Hoca’sının talebesidir!..

***

Dündar ve Gül, önlerine devletin “sır” adı altında suç işlediğini kanıtlayan belgeler geldiğinde gazetecilik adına evrensel ölçekte ne öğrendilerse, ne bildilerse ve ne deneyimledilerse onun gereğini yaptılar. 
Her ikisi de bu yola insani, ahlaki, vicdani olarak yürek koyup çıktıklarında sonucun buralara varabileceğinin de bilincindeydiler.

*** 

MİT TIR’ları haberinin baskıya verileceği akşam gazetede, Can’ın yanındaydım. Olağanüstü hava, sezilmekteydi, 
Nedir diye sorduğumda da cevap netti. Ne yayımlanacağını da, sorumluluğu tamamen üstlendiğini de ve sonuçta “fincancı katırları”nın başına açabileceği işlerin iki gün önce Silivri’nin yolunu tutma sonucunu doğurabileceğini de söyledi. 
“Yüzde 99 nokta 9 mahpusluk var ucunda” dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.672 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar