Maskeli ajanlar

Pensilvanya'daki Locaefendi'nin İzmir'deki Papazı olarak “çok özel bir vazife” yapan Andrew Brunson ABD için o denli önemli ki; Trump, Erdoğan'dan bu elemanın iadesini yirmi dakikalık görüşmede üç kez...

Pensilvanya'daki Locaefendi'nin İzmir'deki Papazı olarak “çok özel bir vazife” yapan Andrew Brunson ABD için o denli önemli ki; Trump, Erdoğan'dan bu elemanın iadesini yirmi dakikalık görüşmede üç kez istedi.



İzmir Alsancak'taki Protestan Kilisesi'nin rahibi Brunson'ın, FETÖ'nün Ege Bölge İmamı Bekir Baz ile ilişkisini gösteren belgeler var.



FETÖ'nün, papazına “balya” indirdiği de tespit edilmiş…



Lafı uzatmadan söyleyelim; mevzubahis Papaz, sahada Paralel Yapı birlikte çalışan bir CIA ajanı!



Rahipliği mi; bunca zamandır Mister Brunson'ın asıl mesleğini yani ajanlığını perdeliyordu.



Yirmi yıldır eşiyle birlikte İzmir'de yaşayan bir ajandan söz ediyoruz!



*

Brunson'lar, daha evvel bu sütunda yazdığımız Finn çiftini akla getiriyor.



İlk defa “Barış Gönüllüsü” kılıfı altında 1967'de Türkiye'ye gelen CIAelemanı Robert Finn, bir sene Tokat-Turhal'da İngilizce öğretmenliği yapmış daha sonra ODTÜ'de görev almıştı! Ardından New York Üniversitesi ile Princeton Üniversitesi'nde “Yakın Doğu Çalışmaları” (NES) bölümüne devam etti.



Mister Finn'in Türkiye'ye ikinci gelişi 1976'da gerçekleşti: Fulbright bursuyla İstanbul'a “Türkiyat Enstitüsü”ne geldi! Bir yıl boyunca Türk edebiyatını inceledi.



Ertesi yıl Princeton'a döndü; 1978 yılından itibaren, bu defa eşi Helena Kane Finn ile birlikte bir kez daha Türkiye'de görev yaptı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 514 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 610 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.001 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 734 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar