Danışıklı dövüş

İdlib'i kimyasal silahlarla vuran uçakların kalktığı Şayrat Hava Üssü'ne göstermelik bir füze saldırısıyla maksat hâsıl oldu! Yani, “ABD altı yıldır devam eden Suriye savaşında ilk...

İdlib'i kimyasal silahlarla vuran uçakların kalktığı Şayrat Hava Üssü'ne göstermelik bir füze saldırısıyla maksat hâsıl oldu! Yani, “ABD altı yıldır devam eden Suriye savaşında ilk defa Esad'ı vurdu: Gözlerimiz bağlandı!”
Şam Rejimi'nin çoğunluğu çocuk 100'den fazla masumu taammüden katleden kimyasal saldırısı böylelikle unutturulduğuna göre; “Psikolojik Harp Görevi” yahut “Halkla İlişkiler Gösterisi” tamamdır!
Vurdu da ne oldu? Şam Şeytanı yerinde duruyor.
Devamı var mı? Yok! Tek seferlik!
Yasak savma kabilinden, “gaz almak” maksadıyla yapılan bir “danışıklı dövüş” saldırısıyla Şam Rejimi rahatlatılmış oldu! Bir taraftan da “Bakın, Rusya ile kıyasıya hesaplaşıyoruz” görüntüsü verildi.
Bundan on gün evvelinde, Beyaz Saray Sözcüsü “Beşar Esad'ın egemen bir ülkenin devlet başkanı olduğunu kabul etmek zorundayız” diyerek Şam'daki Zalim Diktatör'ün sırtını sıvazlamışken…
Elli dokuz Tomahawk füzesiyle Esed'in üssünü bir nevi “ortada kuyu var, yandan geç” türünden bir saldırıyla vurmak “tiyatro”dan ibarettir!
ABD, “Üsse saldıracağız” diye Rusya'yı önceden bilgilendirmiştir! Moskova'yı bilgilendirmekle Şam'ı haberdar etmek “eş anlamlı” olduğuna göre “gerekli önlemler” de ihtimamla alınmıştır!
Rusya, Suriye'de bulundurduğu ve varlığından dolayı her fırsatta övündüğü 'hava savunma sistemi' olan S-400'leri “ABD saldırısını karşılamakta” neden kullanmadı? Tatminkâr bir yanıt yok!
ABD ise elli dokuz Tomahawk füzesiyle “özellikle on ikiden vurmayan” bir başka deyişle “en az zarar verdiren” şike vuruşlar yaptı!
Ruslar füzelerden yarısının boşa vurduğunu dile getiriyor…
Uydu fotoğrafları, füzelerin çoğunun “iki piste ve piste çıkan yollara isabet etmediğini” gösteriyor!
“Şahane propaganda” kapsamında “Şayrat hava üssü saldırıdan sonra kullanılamaz hale geldi!” ya…
ABD saldırısının üzerinden yirmi dört saat dahi geçmeden, Şayrat üssünden havalanan Şam rejimine ait uçaklar İdlib'teki bir köyü ve de Humus'u vurarak on sekiz masumu daha katletti!
-Sam Amca'dan tık yok!
Aynen Obama yönetimi gibi Trump yönetimi de “Ne kadar Müslüman kanı dökülürse o kadar iyidir” kafasıyla hareket ediyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.769 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 971 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma Leydi’nin veda ederken çıkardığı topuk sesleri… 09 Nisan 2024 | 611 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar