Atatürk’e “Hayır” dedirten Bild, hangi manşeti atma fırsatını kaçırdı?

Yahudi şirketi Axel Springer'in yayınladığı Bild gazetesi hafta başında Türkçe olarak “Atatürk olsa HAYIR derdi” diye manşet attı. Derin Almanya'nın gazetesi Bild, kısa bir süre önce de ilk...

Yahudi şirketi Axel Springer'in yayınladığı Bild gazetesi hafta başında Türkçe olarak “Atatürk olsa HAYIR derdi” diye manşet attı. Derin Almanya'nın gazetesi Bild, kısa bir süre önce de ilk sayfasından Erdoğan'a seslenmiş ve “Demokrat değilsiniz! Burada istenmiyorsunuz!” diye başlık atmıştı.
“Süper demokrat!” Bild, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarısız oldu diye karalar bağlamıştı!
*
ABD'nin, İsrail'in ve en başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği'nin maşası FETÖ, Hayır'cı cephenin en önünde koşuyor.
“Hayır” kampanyasının hızlıları yahut Hakan Şükür ile Arif Erdem'e “oy çokluğuyla” arka çıkan Galatasaray mali genel kurulundakiler hep bir ağızdan “İzmir Marşı” söylüyor…
Hal böyleyken…
Hürriyet'in kan kardeşi Bild, önümüzdeki günlerde “Atatürk yaşasaydı, Gülen Hareketi'ni desteklerdi” yollu bir manşet atarsa hiç şaşırmamak lazım!
Derin Bild'in sözcülüğünü yaptığı Almanya devleti, NATO'daki kırk altı FETÖ subayı ile iki kaçak Paralel savcı başta olmak üzere dört binden fazla FETÖ'cüyü himaye ediyor.
*
İslam düşmanı Bild, Erdoğan'ın Alman devletine “Nazi” benzetmesi yapmasına ateş püskürüyor; buna mukabil, epeyce bir süredir Erdoğan'a “Diktatör!” diyor.
Geçen yılın Kasım ayında Terör Partisi HDP'nin eş genel piyonları gözaltına alındığında “Diktatör Erdoğan, sırada daha ne var?” manşetini atmışlardı!
Geçen hafta Bild'çi Kafa'dan “tamamen uçuşa geçen acayip çarpıcı bir manşet” daha bekliyordum ancak galiba gözlerinden kaçtı!
Nasıl mı? Anlatayım…
Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, bir davanın duruşmalarına katılmadığı için birkaç gün önce gözaltına alındı; ifadesinin alınmasından sonra da serbest bırakıldı…
Bild'in kardeşi Hürriyet internet sitesinden bu haberi itina ile köpürttü!
Bazı internet siteleri ise “Atatürk'e benzeyen sanatçı tutuklandı” başlığını attılar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 336 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.777 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 972 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar