Dünden bugüne fevkalade derin bağlantılar…

Donald Trump seçim kampanyasında “ABD'nin Ortadoğu'da uyguladığı politikalarla İran'a kulvar açtığına” dikkat çekmişti! İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı general Safevi ise...

Donald Trump seçim kampanyasında “ABD'nin Ortadoğu'da uyguladığı politikalarla İran'a kulvar açtığına” dikkat çekmişti! İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı general Safevi ise kısa bir süre önce yaptığı açıklamada “Amerika'nın Afganistan ile Irak'ı işgal etmesinin bölgede İran'ı güçlendirdiğini, siyasi nüfuzunu artırdığını” söyledi!
İran ile ABD, Irak'ta birlikte hareket ediyorlar. Suriye'de de Özgür Suriye Ordusu'na karşı ittifak yapıyorlar. Tahran, başından beri açıktan; Washington ise “kayıkçı kavgası” görüntüsü altında dolaylı olarak Şam Rejimi'nin ayakta kalması için mücadele veriyor.
*
Irak'ın gayrı meşru işgali sırasında ABD'nin Savunma Bakanı olan Donald Rumsfeld'in anılarını kaleme aldığı kitapta; işgalden önce Iraklı Şii lider Sistani'ye 200 milyon dolar aktarıldığı önü sürülüyor!
Amerikalılardan “İşgalin aleyhine fetva verilmemesi ve işgalin kolaylaştırılması” karşılığında alınan paradan (rüşvetten) söz ediliyor!
*
ABD, Saddam Hüseyin'in uydurma “El Kaide bağlantısını” ve Irak'ta var olmayan “kitle imha silahlarını” gerekçe göstererek Irak'ı işgal etmişti…
“Amerikancı ve İsrailci Paralel Yapı ile Doğan Medyası'nın canla başla desteklediği” gayrı meşru Irak Savaşı'nda bir milyon iki yüz bin Iraklı kasten öldürüldü!
Başlangıçta işgalci Amerikan askerlerini alkışlayan kimi Iraklılar bile; birkaç yıl sonra “Bush'un zulmü, Saddam'ın zulmünü fersah fersah geçti” diyerek feveran ediyorlardı!
Saddam'ı deviren Neo-Con çetesinin önde gelen isimlerinden Donald Rumsfeld, Ebu Gureyb Cezaevi'ndeki sistematik işkencelerin de rejisörüydü…
Oğul İkinci Bush'un Savunma Bakanı Rumsfeld, 1983'de Başkan Reagan (Yardımcısı Baba İkinci Bush'tu) tarafından Saddam Hüseyin'e “Amerikan desteği konusunda güvence vermek” için gönderilen “özel heyet”in başındaki isimdi! O ziyarette Mister Rumsfeld'in Saddam'la tokalaştığı fotoğraf; ABD'nin 1980'de İran'a saldırttığı Irak'a “sekiz yıl süren savaş boyunca verdiği esaslı desteği” simgeliyordu.
Aynı (Derin) ABD, savaşın başlamasıyla eş zamanlı olarak gizlice “İsrail devleti üzerinden” İran'a da silah satmıştı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 421 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 613 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 735 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar