Sözlerini tuttular: Akşener’in peşinden koşuyorlar!

Yargıtay kararının ardından, MHP 10 Temmuz'da kurultaya gidiyor. Bahçeli, istifa etmesini bekleyen muhaliflere “Kimler genel başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır” diyerek meydan okudu!“Asıl...

Yargıtay kararının ardından, MHP 10 Temmuz'da kurultaya gidiyor. Bahçeli, istifa etmesini bekleyen muhaliflere “Kimler genel başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır” diyerek meydan okudu!
“Asıl mücadelenin bundan sonra başlayacağını” söyleyen Bahçeli'nin bu “hodri meydan” çeken kararı, çok zorlu geçmesi beklenen kurultayda kendisine olan “güvenini” ortaya koyuyor.
Buna mukabil, daha evvel 18 Mart 2018'den önce kurultay yapılmasına kararlı bir şekilde direnen Bahçeli'nin, Yargıtay'ın kararını müteakip seçimli kurultaya “mecbur kaldığı” aşikârdır.
Muhalifler ise “Kurultay tarihinin ancak Çağrı Heyeti'nce belirlenebileceğini” öne sürüyorlar.
Kurultayda kazanacaklarından kuşkusu bulunmayanların “Daha fazla uzatmaya gerek yok. Maksat hâsıl oldu” demeleri beklenirdi!
***
Muhalif adaylar arasında en iddialı durumda olan Meral Akşener, 15 Mayıs'ta “Tarlada Kurultay” düzenleme şovundan eli boş döndükten sonra “Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin aldığı kararla” kendine geldi!
Paralel Yapı'nın bütün hücreleriyle desteklediği Akşener, Ankara'daki Sulh Mahkemesi'nin kararıyla birlikte Hürriyet'e “Yargıtay kararını beklememize gerek yok” demişti!
***
7 Haziran sonrasında “Yüzde 60'lık Blok” taleplerini geri çevirdiği için İstanbul Baronları ile Paralel Yapı'nın “hedef” aldığı Bahçeli, en başından beri “Büyük Oyun”un farkında…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 691 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 968 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 206 Okunma Leydi’nin veda ederken çıkardığı topuk sesleri… 09 Nisan 2024 | 608 Okunma Kaderin işaret taşları, çarpıcı kazılar, derin bağlantılar… 05 Nisan 2024 | 1.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar