Mescid-i Aksa

MÜSLÜMANLARIN ilk kıblesi Kudüs’teki Mescid-i Aksa yani Aksa Camisi’dir. Tarih boyunca bütün Müslüman yönetimler, başta Osmanlılar olmak üzere, Mescid-i Aksa’ya büyük saygı gösterdi, tamir ve tezyin...

MÜSLÜMANLARIN ilk kıblesi Kudüs’teki Mescid-i Aksa yani Aksa Camisi’dir. Tarih boyunca bütün Müslüman yönetimler, başta Osmanlılar olmak üzere, Mescid-i Aksa’ya büyük saygı gösterdi, tamir ve tezyin işlemleri yaptırdı.
İngiltere’nin İsrail projesinde bile Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanlarındı. İngiltere 1922 yılında Aksa’da restorasyon yaptırmış ve bunu ünlü Türk Mimarı Kemalettin Bey yönetmişti.

Mescid-i Aksa 1967 savaşındaki Arap yenilgisinden beri İsrail’in işgali altında.

İsrail’in Aksa Camisi’ne Müslümanların girişlerini ve ibadetlerini kısıtlama girişimleri elbette büyük tepkiler çekiyor. Geçen cuma ancak 50 yaşından büyük Müslümanların namaza girmesine izin verdiler! Koydukları metal dedektörler büyük tepki çekti. Şimdi metal dedektörleri kaldırıp el dedektörlerini kullanacaklarmış.

İKİ ZEHİRLİ OLAY

İslam dünyasını öfke ile zehirleyen iki olay, Filistin ve Afganistan işgalleri oldu. Arap milletçisi ve ardından İslamcı bütün radikal hareketlerin kökeninde bu iki olayın tetiklediği öfkeler vardır.

Gazze’de hâlâ facialar yaşanıyor.

Böyle bir birikim olur da Mescid-i Aksa’ya müdahale tepki doğurmaz mı?

Dünya’da hangi mabede böyle bir uygulama yapılıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.193 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar