İranlı turistler

ANTALYA ve Van’da bayram var, İran uçaklarının biri inip öbürü kalkıyor; yağmur gibi turist yağıyor. Gelenler varlıklı kesim olduğu için iyi alışveriş yapıyorlar.Allah bin bereket...

ANTALYA ve Van’da bayram var, İran uçaklarının biri inip öbürü kalkıyor; yağmur gibi turist yağıyor. Gelenler varlıklı kesim olduğu için iyi alışveriş yapıyorlar.
Allah bin bereket versin.
Batılı turist sayısını karşılamaz ama hiç yoktan iyi.
Batı ile yürüttüğümüz ağız kavgasını bir an önce kesip, ihtilafları süratle diplomatik kanalların, müzakere odalarının içine çekmeliyiz. Medya üzerinden kavga yapmak hem krizi tırmandırıyor hem Batı kamuoylarında Türkiye’nin imajını olumsuz etkiliyor, turizme de zarar veriyor.
NİYE TÜRKİYE?
İranlı turistler zaten Farsça olan Nevruz tatilinde Kafkas, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerine gidebilir, ama öncelikle Türkiye’ye geliyor.
Hoş geldiler, safalar getirdiler.
Evvela Türkiye Müslüman ve bütün bölge ülkelerinden daha modern bir toplumdur. Kadınlar kendilerini burada daha özgür hissediyor.
Güney Azerbaycan sebebiyle İranlıların birçoğu Türkçe bilir.
Ayrıca, İran büyük kadim medeniyetlerden biridir. Hatta biz Orta Asya’dan gelirken bazı yerleşik kurum ve kavramları İran’dan alarak Anadolu’ya geldik, Selçuklu medeniyetini yoğurduk. Tebriz’i, Isfahan’ı, Şiraz’ı görmeyen insanın tarih ve medeniyet tasavvuru eksik kalır.
Bu tespitlerden hareketle “İslam medeniyeti” kavramına gelmek istiyorum.
İSLAM MEDENİYETİ
Yeni Şafak’ın kaliteli kalemlerinden Kemal Öztürk yazdı; bir TV programında Batı medeniyetinin çökmeye başladığı, alternatifin İslam olduğu söylenmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 1.547 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.410 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.447 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 538 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.913 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar