Nereye?

TÜRKİYE iyiye mi gidiyor, yoksa süratle düzeltilmesi gereken hatalı davranışlarla kötüye mi gidiyor?Özellikle AK Partililerin bu soruyu ciddiye alması lazım.Yanlışlar yapılıyorsa bunların görülüp...

TÜRKİYE iyiye mi gidiyor, yoksa süratle düzeltilmesi gereken hatalı davranışlarla kötüye mi gidiyor?
Özellikle AK Partililerin bu soruyu ciddiye alması lazım.
Yanlışlar yapılıyorsa bunların görülüp düzeltilmesi Türkiye’nin lehine olur, iktidar da prestij kazanır.
Ama heyecan ve hamasetle bu yanlışları görmeyip devam edersek bundan Türkiye zarar görür, iktidarın da işi zorlaşır.
Durup bir kendimize bakmamız artık zorunlu bir ihtiyaçtır.
MOODY’S VE DİĞERLERİ
Moody’s Türkiye’nin kredi notu görünümünü düşürdü, değil mi?
Moody’s 24 Eylül 2016’da da kredi notumuzu düşürdüğünde Sayın Başbakan Yıldırım şu tepkiyi vermişti:
“Bizim notumuzu 3-5 tane değerlendirme kuruluşu belirleyemez. Bizim notumuzu esnaf, vatandaş belirler. Biz hesabı vatandaşa vereceğiz, derecelendirme kuruluşlarına değil!” (3 Ekim 2016)
Fakat gelmesini beklediğimiz turist dışarıdan gelecek, değil mi?
Hele de yabancı sermaye girişi söz konusu olduğunda Moody’s ve Fitch gibi kuruluşların değerlendirmeleri, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı, ülkede hukuk güvenliğinin durumu gibi kıstaslar çok etkili oluyor.
Yoksa, bütün bu raporlar, Sayın Numan Kurtulmuş’un deyişiyle “Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmasına dönük olarak sürdürülen kampanyanın bir parçası” mıdır? (29 Ocak)

Fakat bu kuruluşlar niye 2002’den itibaren hep Türkiye lehine raporlar vermişlerdi? Lehteki o raporların da etkisiyle Türkiye’ye
600 milyar dolar sermaye girişi olmuştu.
MESELA TURİZM
AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 10 milyondu, 2014 yılında; 5 milyonu Alman olmak üzere yaklaşık 37 milyon turist ülkemize gelmişti.
Dünyada imajımız çok iyiydi. AB sürecinde “hukuk devleti” görünümümüz güçleniyordu. Ekonomimizi yönetenler ekonomi diliyle konuşuyordu.
Türkiye denilince fiyatlar ve hizmet kalitesiyle birlikte siyaseten güler yüzlü bir ülke akla geliyordu. Türkiye Batı basınında övgüler alıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.009 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 883 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.140 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.372 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar