İslam’a göre evet mi, hayır mı?

PEYGAMBER Efendimizin hadisi varmış, sandıktan evet çıkacakmış.Bu lafı eden Şevki Yılmaz esrarengiz güçlerin “Turgut Özal’ı da şehit ettiğini” söyleyip duruyor. Halbuki Milli...

PEYGAMBER Efendimizin hadisi varmış, sandıktan evet çıkacakmış.
Bu lafı eden Şevki Yılmaz esrarengiz güçlerin “Turgut Özal’ı da şehit ettiğini” söyleyip duruyor. Halbuki Milli Görüş’ün ateşli propaganda elemanı iken, “ÖZAL mı papaz, papaz mı ÖZAL?” diye bas bas bağırırdı; bir fahri doktora törenindeki Özal’ın akademik kıyafetli fotoğrafını göstererek!
Merhum Özal vefat ettikten sonra da hakaretlerini sürdürdü. Özal Ailesi’nin açtığı dava sonunda bu adam 15 Nisan 1998 gününde 21. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından “Turgut Özal’ın manevi hatırasına hakaretten” tazminata mahkûm edildi.
Bu adamı ben önemsemem fakat dinin siyasette istismar edilmesi çok önemli bir konudur.
HADİS UYDURMAK, ÇARPITMAK
Dinin siyasette istismar edilmesi, Sıffin Savaşı’nda, Hz. Ali’ye karşı mızrakların ucuna Kuran sayfalarının takılmasından beri Müslümanlara musallat olan beşeri bir hastalıktır.
Peygamberimiz söylemiş gibi siyasi amaçlarla hadisler de uydurulmuştu.
Hz. Peygamber’in 16 Nisan referandumu hakkında bir hadisi olamaz.
Muhtemelen ilgisiz bir hadis, bağlamından kopartılıp 16 Haziran referandumuna yakıştırılarak tahrif ediliyordur.
Tabii “dava uğruna”!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 2.106 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.411 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.447 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 538 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.913 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar