Milliyetçi oylar

REFERANDUMDA nihayet bir anayasal belgeye evet veya hayır diyeceğiz. Bu vatanseverlerle vatan hainleri, dindarlarla dinsizler, milliyetçilerle milliyetsizler arasında bir yarış değildir.Referandum için evet propagandası yaparken “ülkeyi...

REFERANDUMDA nihayet bir anayasal belgeye evet veya hayır diyeceğiz. Bu vatanseverlerle vatan hainleri, dindarlarla dinsizler, milliyetçilerle milliyetsizler arasında bir yarış değildir.
Referandum için evet propagandası yaparken “ülkeyi 90 yıl sonra geri alacağız” yahut “iç savaş çıkar” gibi laflar edilmesi ancak cinnet ifadesi olabilir.
AK Parti’nin bunlara tepki göstermesi iyi oldu.
Önemle hatırlatayım ki, saltanat Meclis’te sadece inkılapçıların değil, muhafazakârların ve sarıklı hocaların da verdikleri oylarla kaldırılmıştı.
Sultanlık yoksa rejimin niteliği Cumhuriyet’tir ve öyle devam edecektir.
Referandumun konusu, devlet yönetimiyle ilgili erklerin nasıl kullanılacağıyla ilgilidir.
MİLLİYETÇİLERDE İKİ EĞİLİM
İnsanlar sağcı, solcu, milliyetçi, muhafazakâr, dindar, seküler olabilir; ayrı konudur ve çoğulculuktur.
Referandumda bu kavramlara değil, önerilen modele evet veya hayır denilecek.
İşte “milliyetçi oylar”da evet eğilimi de, hayır eğilimi de görülüyor.
Devlet Bahçeli ve MHP yönetimi evet diyor... Hayır diyen milliyetçiler ise bugün Ankara’da geniş bir toplantı yapıyorlar.
Toplantıyı merhum Türkeş’in bakanlarından Sadi Somuncuoğlu gibi saygın isimlerle yönetime “muhalif” isimler düzenliyor. Ortak bildiriyi Prof. Yusuf Halaçoğlu açıklayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.009 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 882 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.139 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.372 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar