Gençler

MARMARA Üniversitesi’nde tehlikeli gerginlik haberini TV’lerde dikkatle izledim.Öğretim üyelerinin KHK ile keyfi olarak yani yargıya verilebilir hiçbir delil olmadan üniversitelerden atılmasını protesto etmek için 50 kadar...

MARMARA Üniversitesi’nde tehlikeli gerginlik haberini TV’lerde dikkatle izledim.
Öğretim üyelerinin KHK ile keyfi olarak yani yargıya verilebilir hiçbir delil olmadan üniversitelerden atılmasını protesto etmek için 50 kadar öğrenci toplanmış. Başka bir öğrenci grubu onları engellemek için müdahale etmiş.
Araya polis girerek çatışmayı önlemiş.
Gerçekten tehlikeli gerginlik!
12 Eylül’den önce 3500 genç insan birbirini böyle gerginliklerin tırmanmasıyla öldürmedi mi?
Sağ veya sol “dava uğruna” ölmek ve öldürmek yerine yaşasaydılar hem kendileri ve aileleri için hem ülke için çok daha iyi olmaz mıydı?
OKUMADAN DÜŞÜNMEK?
Bugünkü gençler birbirleriyle kavga etmek yerine, daha iyi bir gelecek için kendilerini yetiştirmeye çalışsalar daha iyi olmaz mı?
Gençlerle karşılaştığımda soruyorum; bugünlerde hangi kitabı okuyorsunuz?
Sağda bekliyorum ki Fuat Köprülü, Sadri Maksudi, Mümtaz Turhan, Ali Fuat Başgil gibi isimleri söylesinler. Veya yeni nesil benzerlerini...
Solda bekliyorum ki Mehmet Ali Aybar, İsmail Cem, İdris Küçükömer, iktisatçı Korkut Boratav gibi isimleri söylesinler. Veya yeni nesil benzerlerini.
Çok parlak gençler var; o yaşlarda kendi halimi düşünüyorum, beni fersah fersah geçmişler. İçim açılıyor. Fakat bunlar ne kadar?
Türkiye’nin ortalama eğitim ve kültür seviyesiyle, uluslararası sınav sonuçlarına baktığımızda genel tablo iç açıcı değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.006 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.364 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.424 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.714 Okunma İsrail’le ticaret 10 Nisan 2024 | 866 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar