Bahçeli ne diyor?

SAYIN Devlet Bahçeli partisinin Meclis'te ve olası referandumda farklı davranmayacağını açıkladı.Fakat ortadaki belirsizlik devam ediyor. Bahçeli’nin dünkü konuşmasında milletvekillerinin en çok...


SAYIN Devlet Bahçeli partisinin Meclis'te ve olası referandumda farklı davranmayacağını açıkladı.
Fakat ortadaki belirsizlik devam ediyor.

Bahçeli’nin dünkü konuşmasında milletvekillerinin en çok alkışladığı cümlelerinden biri, parlamenter sistem vurgusuydu... Fakat Bahçeli ve parti sözcüleri “Halka gitmekte ne sakınca var?” diye de ekliyorlar.

Tamam da iktidar partisinin başkanlık önergesine MHP Meclis’te “evet” demezse, referanduma gidilemez ki!

Bu tabloda, AK Parti’nin getireceği başkanlık anayasasına MHP nasıl hem karşı çıkacak hem nasıl halka sorulacak? İşte cevabı bilinmeyen soru bu.


TOPLUMSAL SİNİR UÇLARI
Mesele sadece başkanlık sistemi meselesi de değil, hatta keşke bu kadar yalın olsaydı. AK Parti ile MHP arasındaki önemli görüş farkları, geçen dönemdeki “Anayasa Uzlaşma Komisyonu”nda ortaya çıkmıştı. MHP bugün de “ilke ve hassasiyetlerimize uygunluk” şartını koştuğuna göre, bu “hassas” konuları iktidar partisi taslağında nasıl kaleme alacak?

Anayasa’nın 66. maddesi şöyle:

“Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.”

AK Parti bunu kendi Güneydoğulu milletvekillerine nasıl kabul ettirecek? Yoksa komisyonda yaptığı gibi bu maddeyi kaldıran bir taslağı Meclis’e getirirse MHP nasıl davranacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 3.273 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.416 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.448 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 538 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar