Rusya Ortadoğu’da!

RUSYA Cumhurbaşkanı Putin Suriye siyasetinde savaş uçaklarıyla yetinmedi, Hazar Denizi'ndeki  Rus donanmasından fırlattığı füzelerle 1500 km uzaktaki IŞİD hedeflerini vurdu; tam isabetle!Putin, 63. doğum gününde...

RUSYA Cumhurbaşkanı Putin Suriye siyasetinde savaş uçaklarıyla yetinmedi, Hazar Denizi'ndeki 

Rus donanmasından fırlattığı füzelerle 1500 km uzaktaki IŞİD hedeflerini
vurdu; tam isabetle!
Putin, 63. doğum gününde yaptığı bu büyük kuvvet gösterisiyle yeni bir dönemin kapısını araladı: Rusya dünya politikasında daha büyük rollere taliptir artık.
Kırım'ı Ukrayna'dan koparıp alan Rusya, Batı'nın ağır ekonomik baskısıyla karşılaşmış, daha ileriye gidememişti. Putin, ülkesinin "emperyal" gücünü tarihte olduğu gibi bugün de "güney"de göstermeyi tercih etti.
Rusya, Türkiye'nin sadece kuzey değil, "güney" komşusudur artık! Hükümetin Suriye politikası daha bir çıkmaza girmiştir.

CANLANAN RUSYA

Geniş coğrafyası ve çok iyi eğitimli büyük Rusya tekrar "süper güç" olabilecek bir ülkedir. Sovyetler'in çökmesinin yıkıntılarını onardıkça Moskova yine büyük oynuyor.
"Bağımsız devlet topluluğu"
adıyla Asya'daki eski Sovyet ülkelerini
bir platformda topladı. Kafkasya'daki
karşı eğilimleri ezdi. Kırım'ı alarak Karadeniz'de güçlendi...
Tamam mı, devam mı?
Zaten üsleri bulunan Suriye üzerinden Ortadoğu'da nüfuz alanları tesis ederek "devam" diyor. PYD ile ilişkileri de bu açıdan görülmelidir.
Sovyetler zamanında olduğu gibi yine NATO devrede. İşte NATO Genel Sekreteri Stoltenberg yine askeri güç dengeleri üzerinden konuşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 371 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.051 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.365 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.424 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar