Lüks, şatafat

BAŞBAKAN Davutoğlu partisine sık sık "lüks, şatafat, nepotizm, kayırmacılık" uyarılarında bulunuyor, "erdemli olmak"tan bahsediyor. Son olarak adaylarını bu konuda uyarmış, seçimlerde lüks arabalardan...

BAŞBAKAN Davutoğlu partisine sık sık "lüks, şatafat, nepotizm, kayırmacılık" uyarılarında bulunuyor, "erdemli olmak"tan bahsediyor.

Son olarak adaylarını bu konuda uyarmış, seçimlerde lüks arabalardan, şatafattan sakınmalarını istemiş.
Bu, hem Başbakan Davutoğlu'nun samimi hassasiyetini hem iktidarda olma gücünün AKP'de nasıl bir "nepotizm, kayırmacılık, lüks, şatafat" gibi bozulma eğilimlerine yol açtığını gösterir.
Bozulma ya da yozlaşma ile güç arasındaki ilişkiyi Prof. Davutoğlu'nun kendisi de şu sözlerle ifade etmişti:
"Her siyasi harekette güçten kaynaklanan hatalar olabilir." (28 Ağustos 2015)
Evet, her siyasi harekette!

MUHAFAZAKÂRLIK VE GÜÇ

Muhafazakâr olmanın bozulmayı önlemediğinin kanıtı yolsuzluk iddiaları ve bu iddiaları ciddiye alan uluslararası raporlardır. Siyasi güç kullanılarak dosyaların kapatılmasıdır, nihayet bizzat yeni başbakanın sürekli uyarılar yapmak gereğini duymasıdır.
Kim güçlüyse onda oluşan bir eğilim... Daha 1926'da Ağaoğlu Ahmet Bey, Gazi'ye verdiği raporda "İnkılap partisi yolsuzluğa batmıştır" diye yazıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin daima kazanır 19 Mart 2024 | 934 Okunma Şimşek göreve devam! 17 Mart 2024 | 1.991 Okunma Oy varsa CB Kararı bile değişir 15 Mart 2024 | 1.114 Okunma Erdoğan’ın son seçimi mi? 13 Mart 2024 | 2.998 Okunma Mehmet Şimşek’in 12 yılı 12 Mart 2024 | 1.108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar