Adli yıl?

YENİ adli yıla bir medya grubunun kuruluşlarına yapılan polis baskınıyla ve Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit'in konuşmasıyla başladık. İki televizyon kanalının ve Bugün...

YENİ adli yıla bir medya grubunun kuruluşlarına yapılan polis baskınıyla ve Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit'in konuşmasıyla başladık.

İki televizyon kanalının ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza İpek Holding'e çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. İpek Üniversitesi bile bundan nasibini aldı!
Bir hukuk devletinde böyle bir baskın düşünülemez.
Cemaatin üyelerinden bir kısmının organize bir şekilde telefon dinleme ve şantaj gibi eylemleri hakkında elbette soruşturma açılır. Fakat bu eylemlerle ilgisi olmayan cemaat üyeleri ve cemaatle ilişkili eğitim, medya ve ticaret kuruluşları hakkında "terör örgütü" nitelemesi yapılamaz. Bu kuruluşlara yardım edenler "terör örgütüne yardım" etmiş sayılamaz.
Sayılabilseydi, "Ne istedilerse verdik!" diyenler hakkında da soruşturma açılırdı.

SİYASETE GÖRE YARGI!

Telefon dinleme, şantaj gibi iddiaları ayırıyorum. Eğitim, ticaret ve medya faaliyetlerini "terör örgütü" saymakla, Çarşı Grubu'nu "darbeye teşebbüsten" müebbet hapis istemiyle yargılamak arasında hukuken hiçbir fark yoktur. İkisi de hukuki değil siyasidir.
İktidar öyle suçlamıştır, yargı böyle davranmaktadır.
Adalet o hale geldi ki, savcı, ilgili televizyonların yayınlarının durdurulması için Ulaştırma Bakanlığı'na resmi yazı yazabildi! Başbakan Davutoğlu buna karşı çıkarak mahkeme kararı olmadan işlem yapılamayacağını açıkladı. (21 Mayıs)
Niye? Davutoğlu da cemaate öfkeli bir şekilde karşıdır. Savcının bu işlemine karşı çıkmasının sebebi, ülkede hukuka güven sarsılırsa, önce ülkenin itibarının, hemen ardından da ekonomisinin büyük zarar göreceğini bilmesidir.
Maalesef böyle de oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.041 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar