AKP ve HDP

DOKUNULMAZLIK konusunda doğru prensip, AK Parti'nin dediğini yapmaktır!Nedir bu? 2001 tarihli parti programında aynen şöyle deniliyor:"Dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmelerinin önündeki engeller ve...

DOKUNULMAZLIK konusunda doğru prensip, AK Parti'nin dediğini yapmaktır!
Nedir bu? 2001 tarihli parti programında aynen şöyle deniliyor:
"Dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmelerinin önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak ve milletvekillerinin Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine inhisar ettirilecektir."
AK Parti millete bunu taahhüt ettiği halde milletvekillerinin dokunulmazlığını "Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine inhisar ettirmeye" hiç teşebbüs etmedi; hatta yolsuzluk soruşturmasının üstünü dokunulmazlık zırhıyla örttü.
AK Parti'nin hangi doğru "fabrika ayarları"yla yola çıktığı, fakat iktidar gücü arttıkça bu ayarların nasıl bozulduğu konusunda, dokunulmazlıklar meselesi tipik bir örnektir.

1994 TECRÜBESİ

Bugünkü konumuz, HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması... Partilerin uzlaşmasıyla Anayasa'yı değiştirip dokunulmazlıkları "Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlere inhisar ettirmek" yoluna gidilirse bu genel düzenleme çok isabetli olur. Fakat böyle değil de HDP'nin bazı vekillerine karşı özel bir "dokunulmazlığın kaldırılması" yoluna gidilirse bu yanlış olur.
HDP'li vekillerden bazılarının söz ve eylemlerini ben de hukuken soruşturma konusu olabilecek nitelikte görüyorum. Fakat yolsuzluk soruşturmalarının üstünü dokunulmazlık zırhıyla kapatıp, HDP'li bazı vekillerin üzerine gitmek sadece adaletsiz olmaz... HDP tabanını büsbütün radikallerin yanına itmekten başka bir işe de yaramaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.190 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar