Uzlaşırlar mı?

MUHAFAZAKÂR ve Sosyal Demokrat partiler bizde de Almanya'daki gibi uzlaşarak bir 'büyük koalisyon' kurabilirler mi? İş Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na kalsa kurabilirler. Zira her ikisinin de ılımlı tavırlarının...

MUHAFAZAKÂR ve Sosyal Demokrat partiler bizde de Almanya'daki gibi uzlaşarak bir 'büyük koalisyon' kurabilirler mi?

İş Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na kalsa kurabilirler. Zira her ikisinin de ılımlı tavırlarının birçok örneği var.
Biliyorsunuz, yeni parlamento tablosuna göre RTÜK'ün kompozisyonu değişecek. AKP içinde birtakım kurnaz düşünceler ortaya çıkmıştı: RTÜK başkanı istifa ettirilecek, hemen tekrar seçilecek, böylece RTÜK'ün kompozisyonu değiştiğinde de RTÜK başkanlığı "bizde" kalacaktı!
RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun "bu etik olmaz" diyerek kabul etmedi. Başbakan Davutoğlu da bu kurnazlığa itibar etmedi, öneriyi reddetti. (Hürriyet, 25 Haziran)
Meclis Başkanlığı seçimlerinin 3. turunda 50-60 AKP'li vekilin Dengir Fırat'a oy vermesi ve böylece 4. tura AKP ve HDP adaylarının kalması diye başka bir kurnazlık söylentisi daha var. Öyle bir durumda MHP ve CHP'li vekillerin son turda AKP adayına oy vermeye zorlanması!
Davutoğlu dün "biz erdemli bir partiyiz böyle şeylere başvurmayız" diye konuştu.
Bunlar, teşvik edilmesi gereken güzel örneklerdir.

CUMHURBAŞKANI VE SİYASET

Cumhurbaşkanı'nın nasıl davranacağı, koalisyon görüşmelerinde önemli bir sorundur. 7 Haziran seçimlerinde bile Cumhurbaşkanı muhalefet partilerine Davutoğlu'ndan daha ağır sözlerle hücum etmişti. Bugün doğal olarak bütün muhalefet partileri Cumhurbaşkanı'nın "Başkan" gibi davranmasına karşı çıkıyor.
Davutoğlu dünkü konuşmasında diyor ki:
"Herkesin cumhurbaşkanlığı makamına saygıda kusur etmemesini vurgulamak istiyorum."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.172 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar