Beşer salâh isterse ribâyı kaldırmalı

Salih Sütçüoğlu: “Hakikat Çekirdekleri’nde geçen ‘Ribânın kap ve kapıları olan bankaların nef’i, beşerin fenası olan gâvurlara ve onların en zalimlerine ve bunların en sefihlerinedir....

Salih Sütçüoğlu: “Hakikat Çekirdekleri’nde geçen ‘Ribânın kap ve kapıları olan bankaların nef’i, beşerin fenası olan gâvurlara ve onların en zalimlerine ve bunların en sefihlerinedir. Âlem-i İslâm’a zarar-ı mutlaktır; mutlak beşerin refahı nazara alınmaz. Zira gâvur harbî ve mütecaviz ise, hürmetsiz ve ismetsizdir.’ Hakikatini açıklar mısınız?”
Kuzu Postlu Bir Kurt

Üstadımızın bu sözünü şöyle okuyalım: Bankalar faizin kap ve kapılarıdır. Eskiden bu işi tefeciler gizli yapardı. Bankaları kuran gâvurlar, onların da en fenası, onların da en zalimi faizle dünyayı zincirleme halinde sömürüyor. Âlem-i İslâm’a mutlak zararı vardır. Gâvur şimdi savaşını faiz yoluyla veriyor. Faiz belâsını Müslümanlara sokarak Müslümanları hükmen mağlûp duruma getirmiştir.

Dolayısıyla faiz tefeciler elinden çıktı, gâvurlar eliyle mimsiz şekilde medenileşti.

Faiz bir üretme ve kazanma aracı değil; bir çalma, gasp etme ve kul hakkı yeme mekanizmasıdır.

Medeniyet kılıfına sokulmuş bir deniyettir. Kuzu postuna bürünmüş bir kurttur, bir çakaldır, bir ayıdır.

Mimsiz medeniyetin kiridir, arsızlığıdır, isyanıdır, günahıdır. Eskiden baronların ve para babalarının uyguladığı bu kirli çark, günümüz medeniyetinde bankaların önemli bir kazanç kapısıdır.

Yoksa İslâmiyet işe, san’ata, ticarete, üretmeye ve kazanmaya elbette karşı değildir.

Faiz Âyetleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar