Varlık da imtihandır, yokluk da

KOSGEP KREDİLERİ -2 Muhammed Danışmaz: “Kosgeb küçük ve orta ölçekli sanayii desteklemek ve geliştirmek için teşvikler veriyor. Girişiminizi projelendiriyorsunuz ve kosgeb’ten sıfır faizli –faizini...

KOSGEP KREDİLERİ -2

Muhammed Danışmaz: “Kosgeb küçük ve orta ölçekli sanayii desteklemek ve geliştirmek için teşvikler veriyor. Girişiminizi projelendiriyorsunuz ve kosgeb’ten sıfır faizli –faizini devletin ödemediği biçimde- teşvikler alıyorsunuz. Bu kredilerin durumu nedir?”

Devletin kosgeb gibi kuruluşlarla küçük ve orta ölçekli sanayii, esnafı ve işini geliştirmek isteyen kişi ve kuruluşları desteklemesi sosyal devlet olmasının bir vasfıdır. Bu güzeldir.

Sakınca, kredinin faizli olması halinde söz konusudur. Devletin, ekonominin başı olarak ister kendisi ödesin, ister kişilere uygulasın, faiz uygulaması doğru değildir. Faizsiz işlemleri arttırması ise, umulur ve beklenir.

Ucu açık, her istediğin yerde kullanılabilen, projesiz ve –kişi için faizsiz olsa bile, faizini devletin ödediği— faizli krediler caiz olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar