Hacer’ül Esved’in mübarekiyetinin hikmeti

Kerem Bey: 1- “Kâbe’nin tamiri sırasında Hacer-ül esved’i yerine koyma hususunda tartışan müşrikler ahiretin ve bilhassa cennetin varlığına inanıyorlar mıydı ki bu taşa özel bir önem verdiler?...

Kerem Bey: 1- “Kâbe’nin tamiri sırasında Hacer-ül esved’i yerine koyma hususunda tartışan müşrikler ahiretin ve bilhassa cennetin varlığına inanıyorlar mıydı ki bu taşa özel bir önem verdiler? 2- Hacerülesved’in fazileti nereden geliyor?”
CEBRAİL’İN EMANETİ

Hacerü’l-esved Kâbe’nin doğu köşesinde bir buçuk metre yükseklikte bulunan ve Cennet yakutlarından olduğu rivayet edilen siyah bir taştır.

Rivayet olunur ki Âdem Aleyhisselâm Cennet’ten gelirken bu taşı da beraberinde getirdi. Hz. Âdem (as) bu taşı Mekke’de inşa ettiği mabedin duvarına koydu. Nuh tufanında bu mabed zarar gördü. Ve Cebrail Aleyhisselâm tufanda bu taşı alıp Ebu Kubeys Dağına yerleştirdi.

İbrahim Aleyhisselâm Kâbe’yi inşa ederken melekler taş getirerek oğlu İsmail Aleyhisselâm’a yardım ediyorlardı. Sıra Hacerül-esvedin yerine gelince Hz. İbrahim (as) oğlu Hz. İsmail’e (as) dedi ki:

“Oğlum, iyi bir taş getir ki, Beytullahın işareti olsun.”

Hz. İsmail (as) bir taş getirdi. Hz. İbrahim (as):

“Olmadı. Daha iyi bir taş olsun!” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar