CHP nereye koşuyor

HDP Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ndeki Ekin Ceren Parkı’nda 25 Temmuz’da Vicdan ve Adalet Nöbeti başlattı.. “Cizre, Sur, Gever’de insanlığa karşı işlenen suçlardan dolayı...

HDP Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ndeki Ekin Ceren Parkı’nda 25 Temmuz’da Vicdan ve Adalet Nöbeti başlattı..

“Cizre, Sur, Gever’de insanlığa karşı işlenen suçlardan dolayı failler yargılanıncaya kadar, hak, adalet, hukuk tecelli edinceye” ve “Yargı tam bağımsız oluncaya, hür oluncaya” “tutuklu milletvekilleri özgür kalana, KHK mağdurları haklarını geri alana ve OHAL sona erene” kadar devam edeceklerini söylüyorlar.

Barışın önündeki en büyük engelin “Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit” olduğunu belirten Baydemir, CHP’nin Adalet Yürüyüşüne gönderme yapıyor “Faşizm rica ile durmaz, Gandivari bir mücadele ile durabilir. Biz bugün böylesi bir mücadele için buradayız” diyor.

Bu kapsamda geçen hafta dokuz maddelik “Demokratik Çözüm Deklarasyonu” adlı bir talep listesi yayınlayan HDP yaz boyunca Meclis grup toplantılarını Diyarbakır, Van, İstanbul, İzmir gibi farklı kentlerde gerçekleştirecekmiş. Grup toplantılarının ardından milletvekilleri gece gündüz nöbetlere ve “sokak eylemlerine” devam edecekler, Eylül’den sonra büyük bölge mitingleri yapılacakmış.

HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir düzenlediği günlük basın toplantısında Selahattin Demirtaş için ‘terörist’ ifadesi kullanan Erdoğan’a çağrı yaparak, “Henüz vakit varken ayağa kalk ve Selahattin Demirtaş’tan, toplumdan özür dile” dedi.

İnadına Dersim diyeceklermiş, Kürdistan diyeceklermiş, soykırım diyeceklermiş.

Vurgular ilginç değil mi...

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve yanındaki partililer de bunları duyunca ikiletmediler. HDP’nin sürdürdüğü bu “Gandivari” Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek amacıyla Ekin Ceren Parkı’na geldi. HDP’liler tarafından yapılan karşılamanın ardından konuşan CHP İl Başkanı Sayın, “15 Temmuz’da demokrasiyi sokaklarda nasıl aradıysanız, biz de hak, hukuk ve adaleti legal bir şekilde sokaklarda arayacağız. Bu anlamda HDP’nin değerli yöneticilerinin başlatmış oldukları bu eylemlerini gönülden desteklediğimizi söylüyoruz. Onlara katkı sunmak adına, gönül isterdi ki bu eylemi birlikte devam ettirelim. Bu legal eylemlere desteğimiz her zaman olacaktır” dedi.

CHP’li başkan”legal” “illegal” ayrımı yapıyor gördüğünüz gibi.

İllegale kadar yolu var mı?? Kaç adım?? Bile bile!! Oraya henüz gelmediler.

Bakalım, izliyoruz.

Uyarıyoruz

AMERİKA'NIN GETİRDİĞİ DEMOKRASİ

Amerika’lı bir bayan gazeteci, kadınlarla erkeklerin toplumdaki yeri konusunda bir yazı dizisi hazırlamak üzere Afganistan’a gitmiş. Gözlemleri sırasında ilk dikkatini çeken şey; kadınların kocalarının beş adım gerisinden yürüyor olmalarıymış...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 364 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 123 Okunma Hakkari Üretim Devrimi bekliyordu! Hendekten çıkanlarla karşı karşıya kaldı 04 Nisan 2024 | 497 Okunma Victor Hugo’ya göre Şairin Görevi 31 Mart 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar