Sadullah Ergin’e şahadet etmek

DÜN başlatılan İpek Medya Grubu'na yönelik operasyondan sonrası nifak sokmak, taraf tutmak için değil gerçekler ortaya çıksın diye bu yazıyı yazdım. Sadullah Ergin, saygı gösterdiğim...

DÜN başlatılan İpek Medya Grubu'na yönelik operasyondan sonrası nifak sokmak, taraf tutmak için değil gerçekler ortaya çıksın diye bu yazıyı yazdım.

Sadullah Ergin, saygı gösterdiğim siyasetçilerden biri oldu, zaman zaman dostane zaman zaman da gazeteci-bakan eksenli görüşmeler yaptık.
Ancak 4.5 yıllık Adalet Bakanlığı döneminde, Türkiye'nin dalga dalga operasyonlara uyandığı bir ülkeye dönüştüğü gerçeği hâlâ apaçık ortada duruyor.
Bugün 'masum insanları içeri atmak', 'orduya kumpas kurmakla' suçlanan bir 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) varsa, yine iktidar sözcülerinin ifadesiyle, bu örgütün yargıda güçlenmesi, Ergin döneminde gerçekleşti.

GERÇEK BİLİNSİN DİYE

Eğer bir 'FETÖ' varsa, 'Sadullah Ergin mutlaka konuşmalı' diye çok yazdım.
Özellikle 26 Şubat 2014 (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25892424.asp) ve 5 Mart 2014 tarihindeki (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25941484.asp) yazılarım lütfen tekrar okunsun isterim.
O yazılarımda vicdani hesaplaşmanın önemine dikkat çekip, bunun tarihteki en ağır örneği olan Hitler'in Adalet Bakanı Ernst Janning'in Nürnberg duruşmalarındaki savunmasından alıntı da yapmıştım.
Dün sabahki baskın üzerine de seyirci kalmak, susmak istemedim; çünkü basın özgürlüğü anlamında ucu bana da dokunuyor.
İzlediğim Silivri duruşmaları sonrası sanık yakınlarının ifade edilemez acılarını; o yakınların oturduğu sıralar da dahil, tavandan sarkan 'ihbarcı mikrofonları'; sanıklara, hâkim ve savcıların aşağılayıcı bakışlarını; savcı ve hâkimlerin devlet başkanları gibi eskortlar eşliğinde 'güç bizde diye bağıran' yolculuklarını; bugün ülkeden kaçmış dünün 'kahramanı' Zekeriya Öz başta, Beşiktaş Adliyesi'nin 'Ali kıran baş kesen' tavrını; tarihin çok değil 10 yıl sonra (o kadar da sürmedi) hepimizi yeniden yazacağını hem köşeme taşıdığım hem de dilim döndüğünce Ergin'e ifade etmeye çalıştığım için ve de Hürriyet okurları gerçekleri bilsin niyetiyle bu yazıyı yazıyorum.
Onca insan, onca çileden sonra sadece 'ne oldu' bilsinler istiyorum; çok mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar