Çözüm sürecinin seçim serüveni

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, hızlı bir Batman-Diyarbakır-Elazığ turunda çeşitli etkinliklerinde izledim. Yol boyu sohbet olanağı yakaladığım Demirtaş'ın hitap performansının...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, hızlı bir Batman-Diyarbakır-Elazığ turunda çeşitli etkinliklerinde izledim.

Yol boyu sohbet olanağı yakaladığım Demirtaş'ın hitap performansının yüksekliğini, seçmeni etkileme gücünü bir kez daha gördüm.
HDP tabanında heyecanın giderek yükseldiğini, ama iki cümleden sonra 'Baraj aşılır mı, aşılmaz mı' sorusunun geldiğini de söylemeli.
Demirtaş'ı dinleyenler arasındaki muhafazakârın görünürlüğü artmış.
'Seçim sonrası Tayyip Erdoğan ile işbirliği yapılacak' kuşkusunu dağıtmada başarı sağlandığı için sol ve Alevi grupların katılımı da yükselmiş.
Bu noktada HDP'nin en tepesinden en aşağıya şu sözü duymak ilginçti:
"Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği bir ülkede özerklik olsa dahi ne yazar."

LAY LAY LOM DARBESİ

Demirtaş'la sohbete gelince; en merak edilen "HDP'nin 'baraj eşiğindeyiz' söylemi taktik mi, gerçeğin ifadesi mi" sorusundan başladık, yanıt da şu oldu:
"Anketler eşiği gösteriyor. Rahat olmak için yüzde 12-13'ü aşmalıyız. Hiç umutsuz değiliz. Göreceksiniz, Karadeniz dahil bazı bölgelerde çok ilginç sonuçlar elde edeceğiz, Cumhurbaşkanı seçimindeki oy oranını çok aşacağız. AKP'nin yıpranmışlığı bize önemli şans getiriyor."
Asıl merakım Dolmabahçe buluşması ardından estirilen 'çözüm sürecinde sona yaklaşıldı' havasındaki çöküşü getiren gelişmelerdi.
Demirtaş, havayı iktidarın yarattığını, AKP'nin 'lay lay lom' ile oy kapacağını varsaydığını vurgulayarak şu özeti yaptı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar