Trumpistan notları Dünya, Avrupa Türkiye

Donald Trump geçen perşembe günü, sonradan silinecek bir tweet’inde “halk düşmanı” olarak tanımladığı medyaya sürekli hakaret ettiği bir basın toplantısı yaptı. O...

Donald Trump geçen perşembe günü, sonradan silinecek bir tweet’inde “halk düşmanı” olarak tanımladığı medyaya sürekli hakaret ettiği bir basın toplantısı yaptı. O toplantıdaki tavrı ve daha sonra Florida’daki mitingindeki performansıyla ortaya çıkan sonuç şu: Birey Trump, Başkan Trump olmanın sorumluluğunu, muvazeneyi, dikkati, bilgiyi, basireti taşıyabilecek bir kişi değil.

Dış politika ve güvenlik bürokrasisiyle Başkan’ın uyum içinde çalışabilmesi 4 haftanın sonunda neredeyse imkânsız gözüküyor. Dünyanın da böyle bir Amerikan Başkanı’nı idare edebilmesi hayli güç olacak. Ulusal Güvenlik Danışmanlığı teklif edilen General Robert Harward görevi kabul etmedi.

Saygın bir asker olan Harward, Beyaz Saray’da yetkisiz kalacağını, kendi ekibiyle çalışmasına fırsat verilemeyeceğini, Trump’ın danışmanı Steve Bannon ve onun yardımcısı Steve Miller’in gölgesinde kalacağını düşünerek ve rivayete göre etrafındakilere, “Bu bir intihar görevi”dir diyerek teklifi reddetmiş. Ne var ki Kongre’deki Cumhuriyetçiler, iç politikadaki zenginlerin vergilerini düşürme, sosyal güvenlik sistemini daha fazla zayıflatma, çevre koruma başta olmak üzere tüm denetim mekanizmalarını kaldırma gündemi nedeniyle Trump’ı desteklemeye en azından daha bir süre devam edeceklerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar