15 Temmuz gecesi ve duruşumuz

Dinler arası Diyalog faaliyetlerine bidayetten beri karşı olan bir gelenekten geliyoruz. El’an başkanı olduğumuz İslâmi İlimler, Kültür ve Edebiyat Vakfı (İSEV)’nın önderleri Ali Nar Hoca, Nedim Urhan Hoca...

Dinler arası Diyalog faaliyetlerine bidayetten beri karşı olan bir gelenekten geliyoruz. El’an başkanı olduğumuz İslâmi İlimler, Kültür ve Edebiyat Vakfı (İSEV)’nın önderleri Ali Nar Hoca, Nedim Urhan Hoca, Enver Baytan Hoca ve Osman Öztürk hocalar yıllardır FETÖ’nün Dinler arası Diyalog faaliyetlerine karşı mücadele etmiş önemli şahsiyetlerdi. Bu mücadele fikri ve azmi, bize hocalarımızdan tevarüs etti.

Ali Nar Hocamızla birlikte 2006 yılında “Dinlerarası Diyalog Fitnesi” kitabını çıkarttık. Yine 2008 yılında Ali Nar Hocamızın çıkarttığı bizim de yardımcı olduğumuz “Doğru Yorum” gazetesinde Dinlerarası Diyalog ve dinde reform faaliyetlerini ilzam ettik.
16 Temmuz 2016 Ali Nar Hocamızın birinci vefat yıldönümüydü. Bu tarihte hocamızın şanına yakışır bir “anma programı” düzenlemek için iki ay öncesinden hazırlıklara başlamıştık. 15 Temmuz 2016 akşamı programı duyurmak için Tv5’deki “Günden Yansıyan” programındaydık. Burada gerek Ali Nar Hocamızın gerekse bizim DinlerarasıDiyalog’la ilgili görüşlerimizi açıkladık. Televizyon çıkışı anma programının detaylarını görüşmek üzere Beşiktaş’ta toplantı halindeydik. Son kez Eyüp’teki arkadaşlarla programın detaylarını görüşmek üzere Ahmet Kara beyi arayınca FETÖ’nün darbe kalkışmasını öğrendik ve hemen Fatih’e döndük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batının ruhi buhranının neticesi: Feminizm 25 Aralık 2017 | 189 Okunma İslâm’da hâkimiyet anlayışı 18 Aralık 2017 | 176 Okunma ABD ve İsrail, güçten anlar! 11 Aralık 2017 | 183 Okunma Osman Öztürk Hoca ve Düşünce Yapısı 04 Aralık 2017 | 270 Okunma Müslümanların “fetret dönemi” nasıl bitecek? 18 Eylül 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar