‘Gadanı alayım Erdoğan 20 sene daha ölmesin’

Ramazan Bayramı vesilesiyle Kayseri’ye arife günü gitmeyi planlıyorduk. Bir gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin annesi vefat edince memlekete gidişimizi erkene aldık. Her ölüm erkendir...

Ramazan Bayramı vesilesiyle Kayseri’ye arife günü gitmeyi planlıyorduk. Bir gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin annesi vefat edince memlekete gidişimizi erkene aldık. Her ölüm erkendir diye güzel bir sözümüz var. Çevre Bakanımızın annesinin ölümü de Özhaseki’ye göre erken ölüm olarak değerlendirilebilir. Elbette bizler kadere inanmış insanlarız ancak Peygamber Efendimiz(sav) buyuruyor ya ‘ölüm olunca kalp acır göz yaşarır’. Nihayetinde insanız. Bir başka nokta ise anne ve babalarımıza göre bizler hiçbir zaman büyümeyiz. Hâlâ onların gözünde birer çocuk olarak kalırız. Bizler ne kadar büyüsek de anne ve babaya her dem muhtacız.

Sayın Bakanımız Mehmet Bey’e taziyemi ilettikten sonra köyümüze geçtik. Tabi yurdun dört bir yanında olduğu gibi bizde de ikindi namazı sonrası mezara gidilir. Mezara gidince başta Peygamberimiz olmak üzere cümle geçmişlerimize birer Fatiha okuruz. Bayram vesilesi ile eş dost köylü ile hasret gidererek sıla-i rahim yaptık. Dinimizde en makbul ibadetlerden birisidir sıla-i rahim. Başta anne ve babalarımız olmak üzere, yolunda gezdiğimiz köyümüzle, suyunu içtiğimiz çeşmemizle hasret gideririz. 

Neyse, bayram günü eş dostla bayramlaşma yaptık. Peder biraz rahatsız olduğu için köylü kentli sağ olsunlar akın akın geldiler. Elbette, düğünde, cenazede eş ve dostla daha güzel. Bu arada Almanya’dan gelen dayım Mustafa Yılmaz “Yiğenim senin kulağın deliktir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün camide rahatsızlanmış. Çok üzüldük senin haberin var mı” dedi. Ben de duymadım ama hemen araştırayım dedim. Neyse daha fazla araştırmama gerek kalmadan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açıklaması imdadıma yetişti. Şekere bağlı bir tansiyon kaybı yaşamış ve halsiz kalmış. 

Buradan Cumhurbaşkanımıza Allah şifa versin diyorum. 

Bu girizgâhtan sonra bizim köy evinde konuşulanları aktarmak istiyorum.

Bizim köylülerden birisi dedi ki Kayseri şivesi ile, “Aman gadalarını alayım Erdoğan’ım bir 20 sene daha ölmesin.” Anlamı Erdoğan 20 yıl daha başımızda kalsın demek istiyor. Elbette Mevla kime ne kadar ömür verir biz onu bilemeyiz. Köylü vatandaşımız devam etti: “Biz Erdoğan zamanında traktör aldık. Ev aldık. İş kurduk. Onun zamanında elimiz ekmek tuttu. O giderse bizim düzen bozulur.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor... 28 Mart 2024 | 1.463 Okunma Pazar akşamı haberlerde... “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu...” 26 Mart 2024 | 1.174 Okunma Ankara umut tazeledi... 24 Mart 2024 | 416 Okunma Ankara il ne yapıyor? 21 Mart 2024 | 581 Okunma Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 471 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar