Mescid-i Aksa’yı bize kim nasıl unutturdu?

İsrail'in Filistin'e yerleşmesinin önündeki en büyük engel Mescid-i Aksa ve bağlantılı bölümlerin olduğu alanlar.İsrail dünyaca devlet statüsü verilerek tanınmış olsa ve Filistin İsrail'in...

İsrail'in Filistin'e yerleşmesinin önündeki en büyük engel Mescid-i Aksa ve bağlantılı bölümlerin olduğu alanlar.

İsrail dünyaca devlet statüsü verilerek tanınmış olsa ve Filistin İsrail'in kontrolü ve insafına terkedilmiş bulunsa da psikolojik olarak bağımsızlığını elde edemedi.

İsrail de dünya da biliyor ki Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölüm Müslümanlara kapatılıp Yahudilerin kontrolü altına girmediği sürece İsrail'in mührü alınmış olmayacak.          

Müslümanların bu mekana olan ilgisini bilip Müslümanların da elinden bu mekanı alamayacağını gören İsrail bir noktada Mescid-i Aksa'yı Ayasofya ile aynı statüye getirmek için uğraşıyor.       

Önce müzeye çevirip ibadete kapatmak daha sonrasına Allah kerim…

Bunlar şu an Filistin'de dönen dolaplar lakin işin tuhaf tarafı bize kim nasıl oldu da Mescid-i Aksa'yı unutturdu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parlak beyinlerimiz ve Batı 13 Eylül 2017 | 215 Okunma Müslümanlar tabi olarak Kur’ancı ve mealcidir 11 Eylül 2017 | 265 Okunma Akıl verene değil hizmet edenlere ihtiyaç var 09 Eylül 2017 | 170 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (2) 06 Eylül 2017 | 308 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (1) 04 Eylül 2017 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar