Asıl yürüyüş bundan sonra…

CHP, 2019 öncesi en büyük muhalefeti olabilecek propaganda faaliyetini Pazar günü nihayet sonlandırdı.Kemal Kılıçdaroğlu'nun teröre destek olarak algılanan bu yürüyüşüne destek beklenenden az oldu.Milletin...

CHP, 2019 öncesi en büyük muhalefeti olabilecek propaganda faaliyetini Pazar günü nihayet sonlandırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun teröre destek olarak algılanan bu yürüyüşüne destek beklenenden az oldu.

Milletin asla tasvip etmediği MiT tırları ihanetinin bir uzantısı olan Enis Berberoğlu merkezli başlatılan bu isyan hareketine militan CHP'liler dışında çoğunluk CHP'liler katılmadı.

Yürüyüşün adı her ne kadar ‘adalet' olsa da Aleviler bu yürüyüşteki “adalet” kavramının Hz. Ali'ye karşı başlatılan huruç hareketinde mızrak ucuna takılan ayetlerden farksız olduğunu görerek geri durdu.

Kemalist ve ulusalcı kanat, “Atatürk'e ihanet edenlerle bir arada yürümeyiz” diyerek Ergenekon ve Balyoz sürecinde Fetullahçıların Atatürkçülere karşı giriştiği kumpası unutmadıklarının bir göstergesi olarak bu yürüyüşe destek vermekten geri durdu.

Üç beş HDP/PKK'lı yürüyüşe destek verip Kemal ile poz verseler de 17 Aralık öncesi Fetullahçıların KCK gençlik kollarına yönelik yaptıkları operasyonlarda 3-5 bin civarı örgüt elebaşını tutuklayıp içeri tıktıklarının kötü anı ve intikamı, yürüyüşe katılmalarına en büyük engeldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parlak beyinlerimiz ve Batı 13 Eylül 2017 | 215 Okunma Müslümanlar tabi olarak Kur’ancı ve mealcidir 11 Eylül 2017 | 264 Okunma Akıl verene değil hizmet edenlere ihtiyaç var 09 Eylül 2017 | 170 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (2) 06 Eylül 2017 | 308 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (1) 04 Eylül 2017 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar