Üfürükçü müsün, müneccim mi?

Cumhuriyet gazetesi ve Paralel örgüt işbirliğini adeta faş eden son yazıma gelen tepkilerin tamamı insana "Hayret bişi" dedirten türden yorumlardan oluşuyordu. Paralel örgüt sempatizanlarının yazıya tepki göstermesini...

Cumhuriyet gazetesi ve Paralel örgüt işbirliğini adeta faş eden son yazıma gelen tepkilerin tamamı insana "Hayret bişi" dedirten türden yorumlardan oluşuyordu. Paralel örgüt sempatizanlarının yazıya tepki göstermesini doğal kabul ediyorum. Zira ne de olsa o yazının ana fikri "Yıllar yıllar önce toplumdaki, devlet nezdindeki algısı masumane niyetlerle bir araya gelmiş dindarlar topluluğu olarak bilinen Fetullah Gülen Örgütü'nü ilk yazan... İlk deşifre eden... Bu örgütle alakalı devletin istihbarat kuruluşlarını ilk uyaran Kemalistlerin, ulusalcıların ve sosyal demokratların elinden düşürmediği Cumhuriyet artık bu örgütün kuşatması altında!" şeklindeydi. 
Buna şaşmıyorum ama daha düne kadar bu örgütü, "ihanet çetesi, CIA, MOSSAD taşeronu pis Fetocular" biçiminde dilinden düşürmeyen Cumhuriyet'in asıl sahiplerinin yazdıklarıma kızgınlığını, öfkesini anlayamıyorum. Sanki, Can Dündar ve Cumhuriyet'i gerçekten bağımsız, özgün ve tamamen objektif habercilik anlayışından hareketle yayın yapıyormuş da... Ben de bu olağanüstü ilkeli gazeteciliği alıp yerden yere çalmışım! 
Bir kere herkes şunu kafasına kazısın! Cumhuriyet'in ve Can Dündar'ın MİT TIR'ları ile ilgili yaptığı haber gazetecilik başarısı falan değil! Bunun iki nedeni var: Birincisi haber çalıntı! Bu haber, o fotoğraflar zaten tam 16 ay evvel Aydınlık gazetesince yayımlanmış ve hatta Aydınlık o haber yüzünden de mahkemelik olmuş. Buna itiraz edecek tek bir gazeteci varsa beri gelsin... Cumhuriyet'in o MİT TIR'ları haberini "Türkiye'de bir ilk! İşte dünya gündemini sarsacak fotoğraflar!" anonsuyla sunması tam bir gazetecilik kepazeliğidir! Rezilliğidir! Cumhuriyet gibi köklü bir gazeteye böylesi bir adi hırsızlık hiç yakışmadı bu böyle biline. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.514 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar