O savcı beni aradı...

FETÖ’nün azgın mensubu eski savcı Zekeriya Öz’ün firarına dair verdiğim ayrıntı hayli ses getirdi. Ve Öz hakkında terör propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltı kararı aldırtan...

FETÖ’nün azgın mensubu eski savcı Zekeriya Öz’ün firarına dair verdiğim ayrıntı hayli ses getirdi. Ve Öz hakkında terör propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltı kararı aldırtan ancak HSYK Teftiş Kurulu’nda görevli bir başmüfettişin telefonu nedeniyle kararı uygulamayan o savcı beni aradı.

Halen İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda Basın Savcısı olarak görev yapan Umut Tepe, yazdıklarımın harfi harfine doğru olduğunu teyit etti, ancak yazdıklarımın kamuoyunda yanlış anlaşılmaya neden olduğunu ifade ederek bir ekleme yaptı. Aynen aktarıyorum efendim:

“Öz hakkında firarından birkaç gün önce terör propagandası yaptığı iddiasıyla soruşturma açtığım ve gözaltı kararı aldırttığım ve bu kararı uygulama anında o dönem HSYK Teftiş Kurulu’nda görevli bir başmüfettişten telefon aldığım doğrudur. Ve bu telefon dolayısıyla kararı uygulamadığımız da! Ancak şunun altını önemle çizmek istiyorum ve sizden de bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesine yardımcı olmanızı rica ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar