'Hiçbir şekilde boyun eğmem'

Erdoğan’ın bugün başkanlık seçimi olsa kaybedeceğini gayet net bildiğini savunan CHP lideri, “2019’a giderken rakip gördüğü herkese karşı her türlü hukuk dışı yolu deneyecek. Kimi...

Erdoğan’ın bugün başkanlık seçimi olsa kaybedeceğini gayet net bildiğini savunan CHP lideri, “2019’a giderken rakip gördüğü herkese karşı her türlü hukuk dışı yolu deneyecek. Kimi engel görüyorsa, tasfiyesini isteyecektir. Ama asla başarılı olamayacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciye gündemdeki sıcak gelişmeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile kendisi arasında bir bağlantı çıkabileceği yolundaki sözlerine ilişkin olarak, CHP üzerinden bir operasyon yapıldığını, kendisinin tasfiye edilmek istendiğini ancak buna asla boyun eğmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYOR: (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İçeride olan zat (Enis Berberoğlu) ile Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın. İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat” açıklaması konusunda) Erdoğan yaptığı açıklamayla aslında büyük bir itirafta bulunmuştur: ‘Ben savcılara, hakimlere talimat veriyorum, aldıkları talimat üzerine gereğini yapıyorlar. Bir ek öneri gerekiyorsa tekrar bana danışıyorlar, söylediklerimi yargıçlara ve savcılara dikte ettiriyorum.’ Enis Bey üzerinden, Erdoğan’ın yaptığı suçlama dile getirdiğimiz ‘Türkiye’de yargı bağımsız değildir, siyasi otorite, yargıyı toplumu biçimlendirmek için siyasi sopa olarak kullanıyor’un itirafıdır. Yargı, kurumları, muhalifleri sindirmek için araç olarak kullanılıyor. Talimatı savcıya veren Erdoğan. Aldığı bilgilere göre, muhalefeti dizayn etmeye çalışıyor veya suçlamalar getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar