FETÖ’den tek tip kıyafete, kritik toplantılarda konuşulanlar

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 15 Temmuz’un yıldönümünün ardından önceki gün ilk kez toplandı. MGK bildirisinde, FETÖ dahil bütün terör örgütleriyle mücadele vurgulandı.  ABD’nin YPG’ye...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 15 Temmuz’un yıldönümünün ardından önceki gün ilk kez toplandı.

MGK bildirisinde, FETÖ dahil bütün terör örgütleriyle mücadele vurgulandı.


 
ABD’nin YPG’ye verdiği silahların PKK’da ele geçirildiği açıkça belirtildi, ABD ve diğer müttefik ülkeler uyarıldı. 

Kuzey Suriye’de bir terör devletine izin verilmeyeceği ifade edildi.

Aldığım bilgiler çerçevesinde MGK toplantısı ve ardından gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının gündemini üç ana başlıkta özetlemek mümkün: FETÖ, PKK, Suriye-Irak.

FETÖ, ekonomik olarak çökertildi

FETÖ başlığı, OHAL’in uzatılması yönünde tavsiye kararı alan MGK’da ve ardından yapılan Bakanlar Kurulu’nda kapsamlı olarak değerlendirildi.

Bu değerlendirmeleri 4 başlıkta şöyle aktarabilirim:

1- Toplantılarda dile getirilen, FETÖ ile mücadelede önemli ölçüde başarı sağlandığı, sivil ve askeri bürokraside büyük oranda temizlik yapıldığı ve mücadelenin tavizsiz süreceği tespitleri moral vericiydi. Aldığım bilgilere göre, OHAL’in de bir noktaya gelmiş bu mücadelenin tavizsiz sürebilmesi için gerekli olduğu konuşuldu.

2- Gelirlerinin çok büyük bölümünü Türkiye’den sağlayan FETÖ’nün para muslukları kesildi. Mücadelede en büyük başarı finansal ayakta sağlandı. Örgüt, ekonomik anlamda çökertildi. 7.5 milyar liralık gayrimenkul varlığına, 41 milyar liralık şirket büyüklüklerine el konuldu. Himmet, para transferi, okullardan, kamudan elde edilen gelirler kesildi. Türkiye’de örgütün aldığı finansal darbenin, farklı ülkelerdeki faaliyetlerini de olumsuz anlamda etkilemesi bekleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar