TSK ve MİT’in 14 Temmuz yanıtı

Cumhur-başkanı Tayyip Erdoğan, önceki akşam medya dünyasına Tarabya Köşkü’nde verdiği iftar yemeğinde FETÖ ile mücadele konusundaki mesajlarını sürdürürken, işin henüz bitmediğini...

Cumhur-başkanı Tayyip Erdoğan, önceki akşam medya dünyasına Tarabya Köşkü’nde verdiği iftar yemeğinde FETÖ ile mücadele konusundaki mesajlarını sürdürürken, işin henüz bitmediğini söyledi.
“Onlarla vereceğimiz mücadele öyle az buz değil. Bakın her yerden bir şeyler çıkıyor. Virüs bütün bünyeyi sarmış vaziyette. Bu işi öyle ufak tefek olarak ele alamayız. Bu sürece gelene kadar bizim de eksiklerimiz, yanlışlarımız olmuş olabilir. Bundan dolayı iş buraya kadar gelmiş olabilir. Fark ettik, şimdi de üzerine üzerine gidiyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı, FETÖ ile mücadele kararlılığını her fırsatta vurguluyor, vurgulayacak.
“Önce darbe girişimini savuşturmak, sonra FETÖ’yü devletin kılcal damarlarından temizlemek” olarak gelişen mücadelede üçüncü bir ayak, algı operasyonlarını bertaraf etmek.
Algı operasyonlarını bertaraf etmek konusunda ise en önemli hedef kontrollü darbe iddialarını bütünüyle ortadan kaldırmak.
Kontrollü darbe iddialarının çeşitli kaynakları var.
Bu ifadeyi sıklıkla kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sokaktaki darbenin gerçek olduğunu ancak asıl darbenin, 15 Temmuz’un engellenmemesi ve sonrasında sonuçlarının kullanılmasıyla yapıldığını savunuyor.
Ankara ve İstanbul’da görülen darbe girişimine ilişkin çatı davalarında da benzer ifadeler gündeme geliyor.
Bu iddiaya 15 Temmuz öncesinde ve darbe girişimi sırasında yaşanan kimi olaylar kanıt gösteriliyor, soruların yanıtlanması isteniyor.
Algı operasyonu olarak nitelendirilen bu iddiaların en önemlilerinden biri, darbe girişiminden bir gün önce, 14 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yapılan toplantı.
14 Temmuz’da, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile saatler süren bir toplantı yapması son duruşmalarda sanıklar tarafından da gündeme getiriliyor.
Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki buluşmanın nedeni İhtisas Kursu Diploma Töreni.
Bu törenin önce darbe girişiminin olduğu gün, 15 Temmuz Cuma günü yapılmasının planlandığı, teamüllerin de bu yönde olduğu ancak birkaç gün kala törenin önce 14 Temmuz’a çekildiği, sonra 18 Temmuz’da yapılmasının planlandığı, akabinde yeniden 14 Temmuz’da karar kılındığı iddiaları da kamuoyuna yansıdı.
Bu iddialarla birlikte, törene neden Akar’ın da katıldığı soruları ortaya atıldı.
Özel Kuvvetler Komutanı devir teslim törenine bile Genelkurmay İkinci Başkanı katılırken, Akar’ın törene katılması, 18.00’de biten törenden sonra Akar ve Fidan’ın bahçeye geçerek 00.30’a kadar süren bir toplantı yapmaları, Fidan ile Aksakallı’nın da aynı gece başbaşa değerlendirmelerde bulunduğu iddiaları güncellenerek gündemde tutuluyor.
Bugüne kadar yanıtı verilmeyen bu iddialara yönelik olarak Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarlığı yetkilileri ile görüştüm.
Ortaya atılan iddiaları yönelterek, yanıt bulmaya çalıştım.
Genelkurmay ve MİT Müsteşarlığı yetkilileri, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda icra edilen Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Mezuniyet töreni ile ilgili spekülatif haber ve yorumlara basında hâlâ yer verildiğini söylediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar