Denge yerine uyum ve icraat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan kongreyle, 998 gün sonra partisinin başına döndü. Çok partili yaşama geçildiğinden bu yana Cumhurbaşkanı ve genel başkanlık...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan kongreyle, 998 gün sonra partisinin başına döndü.

Çok partili yaşama geçildiğinden bu yana Cumhurbaşkanı ve genel başkanlık sıfatlarını bir arada taşıyan ilk isim olan Erdoğan, kongredeki konuşmasında, AK Parti teşkilatlarındaki değişimin ardından 6 aylık bir yol haritasını açıklayacaklarını söyledi.


 
Erdoğan, genel başkan seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında ise adım adım yapılacakların tek tek takvime bağlandığını ifade etti.

Yol haritası, partili Cumhurbaşkanlığı döneminin icraat planı niteliğini taşıyacak.

Aynı zamanda, Erdoğan’ın hedefi yüzde 50+1 olarak koyduğu 2019 seçimi için de “beyanname” anlamına gelecek.

6 aylık dönemde yapılacak işler, 2019’dan 2023’e kadar yapılması tasarlananların zeminini de oluşturacak.

Cumhurbaşkanı, bu kadar uzun vadeye yayılan ve şimdiden takvimlendirilen icraatlara başlamadan önce değişime fiilen uzak kaldığı AK Parti’den başlayacak.

Kongre dönemine giren ve önümüzdeki 6 aylık sürede il-ilçe kongrelerini yapacak olan AK Parti teşkilatlarında değişime gidileceğini, teşkilatların değişip gençleşeceğini, değişimin belediyelerle süreciğini Erdoğan zaten açıkladı.

Değişimin ilk adımını da kongrede MKYK listesinde atarak, partinin ana yönetim organını yüzde 38 oranında değiştirdi.

50 kişilik MKYK’ya alınan yeni 19 isim ve yerini koruyanlara bakıldığında, “hafıza ile gençlik” harmanı yapıldığı görülüyor.

MKYK listesinin diğer bir özelliği de bütünüyle Erdoğan imzalı olması.

Cumhurbaşkanı, partiyi yeniden dizayn ederken, farklı isimlere yakın duranlara, partiye büyük emek vermiş isimlerle yakın ilişkisi olanlara değil, birlikte rahat çalışabileceği isimlere yöneldi.

Denge listesi yerine, uyum ve icraat esaslı bir listeyi tercih etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar