Hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız

›› Anayasa değişikliğinin ‘anlamlı bir evet’le geçmesini beklediklerini tekrarlayan Yıldırım, “Vatandaş olumlu yanıt verirse ne ala, vermezse yine de başımız gözümüz üstünde...

›› Anayasa değişikliğinin ‘anlamlı bir evet’le geçmesini beklediklerini tekrarlayan Yıldırım, “Vatandaş olumlu yanıt verirse ne ala, vermezse yine de başımız gözümüz üstünde yeri var” dedi

›› Anket sonuçlarının havada uçuştuğunu söyleyen Yıldırım, gerçek anketin 16 Nisan’da belli olacağını belirterek, “O gün hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız” ifadesini kullandı

Başbakan Binali Yıldırım, dün, gazete ve televizyonların yayın yönetmenleri ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Yıldırım, herhangi bir süre sınırı koymadan sabırla tüm sorulara yanıt verdi.

Referanduma neden ihtiyaç duyulduğunu anlatırken, Ak Parti’nin ilk muhtırayı 2003’te yediğini anlatarak söze başlayan Yıldırım, isim vermeden, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün, YAŞ’taki ihraçlarla ilgili açıklamasına dikkati çekti. Yıldırım’ın yanıtlarını şöyle özetleyebilirim:

MHP İLE AMAÇ BİRLİĞİ VAR: (Bozkurt işareti yapması konusunda) Hemen bunu sormak zorunda mısınız, sonunda sor, işin magazin tarafına girmeyelim. MHP ile yapacağımız işleri işaret dili kullanarak yapmıyoruz, aleni yapıyoruz. MHP ayrı bir tüzel kişilik, ayrı bir siyasi programı var. Burada bir hedef, amaç birliği var. Belki süreç içinde 1-2 programda, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama beraber olabiliriz. Prensipte her iki parti de kampanyayı ayrı sürdürecek.
HERKESİN İŞARETİNİ YAPARIZ: Grup toplantısında bana girerken dediler ki işitme engelliler de var. Nasıl vereceğiz mesaj dedim; şöyle yapacaksınız dediler. ‘Tabi ki evet’ anlamında. Yanlış bir şey var mı herkesin işaretini yaparız. 80 milyonu kucaklayacağız, tek istisna terör örgütleridir.
SÖYLEM DEĞİŞMEDİ: ‘Hayır verenler bölücüdür, teröristtir gibi söylemler vardı, bu söylem değişti’ tarzında soru geldi. Aslında söylemde değişiklik yok. Baştan beri yok. Bir kısmını alıp Bektaşi usulü gibi yaptı bazıları. ‘Namaz kılmayın’ kısmını aldılar. Benim dediğim; bölücü örgütler hayır kampanyası yapıyor, CHP de buna katılıyor, onları sevindirmesin dedim.

BU ÜLKEYE BİR ŞEY OLMAZ: Burada adil olmak lazım. Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘Evet çıkarsa ülke bölünür’. Ben de dedim ki; ‘evet çıkmazsa ülke bölünür’, kıyamet koptu. Burada maalesef bir çifte standart var. Çıksa da çıkmasa da bu ülkeye bir şey olmaz. Türkiye bölünmez. Türkiye’yi bölmeye kalkanlar boyunun ölçüsünü aldı.
GERGİNLİK İSTEMİYORUZ: Biz mümkün mertebe yani siyasette gerginliğin değil, kucaklayıcılığın hakim olmasını istiyoruz. Bu şekilde bir yaklaşım içerisindeyiz ama kırmızı çizgilerimiz var, değerlerimiz var. O değerlerimize saldırı olursa ona da boynumuzu bükemeyiz, gereken karşılığı veririz.
CHP KAMPANYASINI YUMUŞATTI: (Manisa İl Başkan Yardımcısı ‘iç savaş çıkar’ dedi, Kılıçdaroğlu da ‘başkanlık gelirse kan çıkar’ dedi yönündeki soru üzerine) O iç savaş çıkar diye bir laf etmiş, kabul edilebilir tarafı yok. Kılıçdaroğlu başka şey de dedi. Yüzde 98’le kabul edilse bile tanımıyoruz dedi. Hain dedi, bilmem ne dedi. Ben de millet de onu tanımaz dedim. Şu anda CHP kampanyasını yumuşatmış görünüyor. Bu kötü bir şey değil, kucaklayıcı olmak, sertleştirmemek, kan, hainlik gibi vatandaşın hiç hak etmediği söylemlerin olmaması iyi bir şey.
KENDİM YAPARSAM İTİBAR EDERİM: Anketler havada uçuşuyor. Anketten bol bir şey yok. Herkes anketör. Prensibim açık ve net. Anketlere itibar ederim ancak kendim yaparsam. Gerçek anket 16 Nisan’da. 16 Nisan’da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar