ABD’nin sınavı, Erdoğan’ın haklı tepkisi

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ın Türkiye’deki muhataplarının birçoğunun darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırıldığı ya da tutuklandığı yolundaki...

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ın Türkiye’deki muhataplarının birçoğunun darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırıldığı ya da tutuklandığı yolundaki sözleri ile “Bugüne kadar mükemmel olan işbirliği ve eşgüdümün bundan sonra nasıl olacağı konusunda kaygılıyız” diyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel’in ifadeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dün haklı olarak sert tepkiyle karşılandı.

Erdoğan, “Amerika’da önemli bir makamda olan amiral veya general kalkıyor, ‘irtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum’ diyor. İnsan biraz sıkılır. Bir defa haddini bileceksin” dedi.

Erdoğan; Clapper ve Votel’in şahsında, Gülen’i himayesi nedeniyle ABD yönetimine duyduğu tepkiyi de yineledi ve, “Kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Darbeci zaten senin ülkende, onu zaten besliyorsunuz. Üst aklın kimler olduğunu gösteriyor bu açıklamalar. Kendinizi açığa veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin darbelerle sınavı

ABD’nin darbelerle sınavı konusunda yöneltilecek bir soruya aşağı yukarı şu yanıt verilebilir:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar